Túlélték torzsiék a Major nyílt selejtezőjének első napját

Túlélték torzsiék a Major nyílt selejtezőjének első napját

Technikai próblémákkal ugyan, de elkezdődtek a Major selejtezői.

Tegnap este világszerte elindultak az IEM Rio Majort megelőző RMR-ok nyílt selejtezői. Európában a nagyobb csapatok közül mindenki elért a második napig, a SunPayust elveszítő Movistar Riderst leszámítva. Ami a magyar játékosokat illeti, torzsi és a MOUZ nem talált kihívóra eddig, az EC Kyivvel találkoznak ma a top 32-ben. Kory és a Sangal még versenyben vannak, ha nyerik az elhalasztott meccsüket a wannafly nevű mix ellen, az OG-val játszhatnak. A Budapest Five a portugál SAW ellen esett ki a legjobb 64 között. Az ONYX a harmadik fordulóban, a top 128-ban esett el a Source 2 nevű mix ellen.

Az észak-amerikai selejtezőkön nagy meglepetésre korán kiesett a TeamOne, a Complexitynek viszont nem akadt ellenfele eddig, két meccsre vannak az RMR-tól. Az Evil Geniuses nem vesz részt a mostani kvalifikáción, mert a BLAST Premier őszi csoportköre miatt Szerbiában tartózkodnak – a verseny utáni két selejtezőn láthatjuk majd őket.

Dél-Amerikában játszik ezúttal a legtöbb brazil csapat, így a 00Nation is. Azonban nem jutott túl messzire a selejtező technikai okokból, a meccseket elhalasztották, így egyelőre nem történt semmi érdekes ott. Ázsiában mind a négy alrégióban zajlik még a játék az első továbbjutó helyekért.

A nyílt selejtezők sajnos nem voltak problémamentesek eddig. Több régióban az ESEA platformja ellehetetlenítette az eredmények követését, sőt, számtalan esetben a meccsek lejátszását is. Emiatt elhúzódott az első nap Európában is, a top 64-es körnek nem lett vége, a mérkőzéseket ma 17 órától pótolják. A top 32-es meccsek 18 órakor indulnak a tervek szerint.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!