Eddig a dánok uralják a BLAST Premier Fall Groups mezőnyét

Eddig a dánok uralják a BLAST Premier Fall Groups mezőnyét

A FaZe ha csak picit is, de lemaradva követi az élmezőnyt.

Hosszú volt a profi CS:GO nélküli nyári szünet, túlságosan is hosszú. Szerencsére múlt héten már kezdetét vette a BLAST Premier Fall Groups, az őszi szezont megnyitó első tier 1-es megmérettetés, ahol hirtelen nem is tudtuk mire számítsunk, annyi csere történt az IEM Köln óta.

Vajon a FaZe megtartja uralmát? Mire megy a NaVi s1mple nélkül? Mihez kezd az új Heroic, a felfrissült OG és a Spinx leigazolásával összeállt új Vitality? A verseny első szakasza véget ért, egy halovány képet már kaptunk az erőviszonyokról, de nem szabad elfelejteni, hogy eddig csak Bo1-es meccseket játszottak a csapatok, a java még csak most jön!

Ami tisztán látszik már ennyiből is, hogy az NA-csapatoknak esélyük sincs, leszámítva persze a Liquidet. Nitr0-ék játékában még ott a remény, egy lehetséges szép jövő aprócska lángja, de sokat kell még dolgozniuk, hogy újra azt a Liquidet lássuk, amit anno 2019-ben.

A Complexity és az EG viszont semmit sem fejlődött, játékuk kusza, átgondolatlan, egyszer kapkodós, máskor annyira lassú, hogy azt hihetnénk arról is elfeledkeztek, hogy a CS:GO-körök időre mennek. Nem lennénk a szurkolóik helyében, az egyszer biztos. Az eddigi meccsek legnagyobb csalódása mégis a G2. A jks-szel és HooXival kiegészült G2, amely eddig két vereséget gyűjtött és nem mernénk fá nagyobb összeggel fogadni, hogy következő ellenfelüket, a BIG-et könnyedén maguk mögé utasítják majd.

A dánok azonban örülhetnek, a Heroic és az Astralis is jól muzsikál. Mindketten csoportjuk első helyén zártak, ráadásul olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a FaZe vagy a Vitality. Továbbra is Bo1-ekről beszélünk, koránt sem biztos, hogy a Heroic 3 pályán is meg tudja majd lepni mondjuk karriganéket.

A Play-In szakasz ágrajza, a csoportkör eredményei alapján (forrás: liquipedia.com)

A BLAST Premier Fall Groups csütörtökön folytatódik. Továbbra is magyar nyelven nézhetitek a meccseket az esport1tv Twitch csatornán, ahol továbbra is minden nap skineket sorsolunk a nézők között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!