Neil Gaiman nyugtalanítóan nyilatkozott a Sandman második évadával kapcsolatban

Neil Gaiman nyugtalanítóan nyilatkozott a Sandman második évadával kapcsolatban

A legendás író mindenkit arra buzdít, hogy nézzék és ajánlják másoknak a szériát. 

Néhány hete debütált a legendás amerikai regény és képregényíró, Neil Gaiman azonos című alkotása alapján készült Sandman: Az álmok fejedelme a Netflixen. Alig kellett hozzá pár nap, hogy a széria felkússzon a TOP 10 megtekintési lista élére, a készítők pedig tetézték is a hype-ot, mivel nemrég egy dupla történetet elmesélő extra epizódot is bejelentettek a rajongók legnagyobb örömére, ami már nézhető a platform kínálatában. 

A gyanútlan néző azt hinné, hogy a hatalmas nézettség elég a Netflixnek, a folytatásról azonban eddig nem esett szó, sem hivatalos, sem pedig pletyka formájában. Habár még viszonylag friss az egész, sokan már szinte követelik a második felvonás bejelentését, Gaiman azonban nemrég kicsit kiábrándított mindenkit. Először is az író elég lényegre törően arról beszélt Twitter bejegyzésében, hogy a második évad még a levegőben lóg, plusz arra kér mindenkit, hogy bíztassa ismerőseit a Sandman megnézésére. 

Egy ilyen bejegyzést első körben nézhetnénk simán marketing fogásnak is, viszont Gaiman később arra a kérdésre, hogy miért nem biztos még a folytatás, elég kiábrándító választ adott. Hozzászólásában kifejtette, hogy nagyon drága volt a gyártás és rendkívül jól kell teljesíteniük ahhoz, hogy megkapják azt a bizonyos zöld lámpát. A Sandman hiába ostromolja a TOP 10-es listákat az egész világon, benne van a pakliban, hogy még ez sem lesz elég. 

A Netflix egyébként elég rendesen összehúzta a nadrágszíjat mostanában, ugyanis az éven több mint 1 millió előfizetőt veszítettek az Oroszországból való kivonulás és az Ukrán háború, továbbá az ezt követő válság miatt, plusz a konkurencia is jön fel, mint a talajvíz. A streaming platformok közti háború kezd lassan vérre menni és a legutóbbi harctéri jelentés szerint a platform még mindig piacvezetőnek számít, a Disney érdekeltségébe tartozó csatornák összesített felhasználói száma már elérte azt a számot, ami elég az első helyhez. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!