A CS:GO legnagyobb bukása device NiP-es szerződése

A CS:GO legnagyobb bukása device NiP-es szerződése

Ha device át is igazol valahová, vajon lesz még belőle tier 1-es játékos?

Emlékszem, amikor tavaly áprilisban a NiP-csapata emailt küldött, amiben szigorú publikálási szabályok betartása mellett közölték, hogy leigazolták device-t, az Astralis akkor már négyszeres Major-bajnok mesterlövészét. Óriási volt a hype, mindenki, köztük én is a csapat által meghatározott időpontot vártam, amikortól már nyilvánosan beszélhettünk az átigazolásról, amikortól már hírként közölhettük az üzletet.

Az év egyik legizgalmasabb cseréje volt ez, hirtelen mindenki NiP-fan lett. Azt nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyibe fájt device a svédeknek, de később, egy Astralisos pénzügyi jelentésből kiolvasható volt, hogy a dán sztárjátékos körülbelül 1 millió dollárért váltott csapatot.

Sajnos ma már tudjuk, hogy ezt a pénzt kvázi az ablakon dobta ki a NiP. Device-nak maroknyi meccse volt csupán a csapat színeiben, azok is felemás eredményekkel zárultak. Aztán a dán AWP-s hirtelen eltűnt. Először egészségügyi szünetre, betegségre hivatkoztak, később már mentális problémákra. Azt azonban végig fenntartotta a csapat, hogy device csak pihen és mihelyt készen áll, visszatér majd a szerverekre. Nem így lett.

Device teljesen eltűnt, néhány hónap után pedig már a NiP sem beszélt róla. Egyre kevésbé volt hihető, hogy ő valaha is visszatér majd a pizsamás nindzsákhoz, a legfrissebb pletykák szerint sem fog már. A jaxon.gg értesülései szerint device már új csapat után kutat, sőt, maga a NiP is megkeresett már alakulatokat, mondván, hogy lenne egy eladó játékosuk.

Az árról is érkeztek pletykák, melyek szerint a NiP jó sokat veszíthet. Ha valóban 1 millió körüli vették a dánt, a most hallható 600 ezres eladási ár jókora deficitet termel majd, feltéve, ha el tudják ennyiért adni.

ezt nem tudtuk kihagyni, bocsi (forrás: twitter.com/JaxonMVP)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!