BLAST Premier Fall Groups: Nagyon nehezen illeszkedik be a G2 új irányítója

BLAST Premier Fall Groups: Nagyon nehezen illeszkedik be a G2 új irányítója

Márpedig nincs sok idejük összeszokni. A BLAST-versenye után azonnal kezdődik az EPL és már a Major is kopogtat az ajtón.

Nem akarom azzal kezdeni, hogy én megmondtam, de én megmondtam. Viccet félretéve, a G2 BIG elleni győzelme ott és akkor szép volt, de érezni lehetett, hogy ez nem lesz elég minden csapat ellen. Nem kellett hozzá FaZe vagy NaVi, elég volt a Vitality és a G2 lendülete máris elfogyott, a csapat azonnal megtorpant.

Az egy dolog, hogy huNter sem lőhet mindig 30-at, ahogy NiKo és m0NESY sem tud minden meccsen carryzni. Nem ezzel volt a gond, sokkal inkább az összhang hiányával, a csapatjátékkal. Pedig a Vitality sem az az ellenfél, aki tökéletes formában van és nem lehet rajta fogást találni. Remekül példázta ezt Nuke, ahol a G2 egyszerűen erőből átgázolt apEXéken.

A többi pályán viszont, ahol a Vitality erősebb volt fejben, már nem volt elég a G2-ereje. Nem voltak elegek az egyéni megmozdulások, HooXi pedig még nem illeszkedett be a csapatba, így a közös munka sem volt túl meggyőző. Persze rá lehetne a fogni a dán irányítóra, aki tény és való, hogy alig fragelt, de a győzelem nem ezen múlt.

A győzelem azon múlt, hogy apEX sokkal jobban ismerte a játékosait, sokkal jobban egyben tartotta őket, sokkal jobb köröket tudtak játszani. HooXinak ehhez még idő kell, abból viszont pont nincs túl sok, hiszen néhány nap múlva kezdődik az ESL Pro League, ahol a G2-nak szintén bizonyítania kell majd.

A Vitality tegnap 2-1-re verte a G2-t, akik így még nem estek le a Showdownba, pusztán a Last Chance szakaszba kerültek a FaZe és a NiP mellé, akik tegnap ugyancsak kikaptak ellenfelüktől. A FaZe-re talán igaz lehet, hogy gyakorolnak, praccnak fogják fel a versenyt, ezért játszanak és erőltetnek olyan köröket, melyek eddig nem működtek. Ők már biztosan ott vannak az év végi World Finalben és most sokkal fontosabb, hogy az EPL-re, valamint a Majorre koncentráljanak.

A NiP viszont nem keresgélhet kifogást. Mélyen maguk alatt teljesítenek, egyszerűen nem tudtak labdába rúgni a Liquid ellen és két napja már az EG ellen is rezgett a léc. Nem túl fényes kilátásokkal várják a jövőt, de még talán van idejük összekapniuk magukat.

A verseny közvetítése ma folytatódik. A szokásos 12 órakor már lehet gyülekezni az esport1tv-n, ahol ezúttal egy StatTrakes Atheris AWP-t sorsolunk ki köztetek, minimal wear minőségben.

A BLAST PREMIER FALL GROUPS MAI MENETRENDJE AZ ESPORT1TV-N:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!