Rain még a monitorát is fellökte broky clutch köre után örömében!

Rain még a monitorát is fellökte broky clutch köre után örömében!

Zseniális pillanatokkal zárult a BLAST Premier őszi csoportköre!

A FaZe, a NIP és a G2 is győzelmekkel zárta a BLAST Premier őszi csoportkörének utolsó napját, ezzel elérték a továbbjutást az Astralis, a Heroic és a Vitality ellenében. A koppenhágai stúdióból egészen őrületes képsorokat láthattak a magyar közvetítés során is a nézők. A játékosok rég nem látott beleéléssel játszottak mindvégig, gyakran összeborulva egy szép clutch után vagy az elrendezés miatt velük szemben ülő ellenfeleknek szólogattak át változatos stílusban. Rain egyszer még a monitorát is felborította örömében! A szórakoztató nap végén természetesen az eredmények a fontosak, így vessük is bele magunkat a történtekbe!

A FaZe és az Astralis összecsapásával indult a vasárnap. A meccs egészen szoros volt, bár a FaZe játékosai azért kezdték lerázni magukról a nyári szünetet és a rozsdát, ami miatt jelentős színvonalbeli különbségek voltak a felek között. Ropz gyors deagle duplája Infernon egy felamás vásárlás során, valamint broky clutch körei Ancientön és Nuke-on döntő tényezők voltak a FaZe 2-1-es sikerében (Inferno 16:9, Ancient 16:19, Nuke 16:10) a dánok ellen.

A meccset a NIP és a Heroic találkozója követte, ahol a nindzsák diadalmát erős csapatjáték biztosította. A dánok eleinte még közel voltak egy 2-0-ás szériagyőzelemhez is. Infernot éppencsak elbukták 14:14-ről 16:14-re, Mirage-on viszont domináns játékot mutattak be (16:9). Ezek után Overpasson egyszerűen eltűnt a Heroic sztárja, stavn, ez pedig a NIP malmára hajtotta a vizet, akik egy gyors pályán zárták le a meccset (16:7) a továbbjutásért.

A G2 és a Vitality közti visszavágóval zárult a csoportkör. A két csapat fej-fej mellett haladt mindvégig, kevesen múlott, hogyan zárul a mérkőzés. Vertigon 15:11-es hátrányból tértek vissza apEXék, egyetlen körrel maradtak el a hosszabbítástól, hiába igyekezett a francia irányító menteni őket (14:16).

Dust2-n megfordult a helyzet és ezúttal a G2 volt az üldöző. Végül 16:13-nál le tudta zárni a pályát a francia-dán-izraeli ötös. Mirage-on, egy klasszikus G2 és/vagy NiKo pályán, megvillant a berlini szervezet zsenialitása és láthatóan a kezükben tartották az irányítást a sztárok remek játékának köszönhetően. Ennek ellenére a gyengébben teljesítő Vitality szépen kúszott mögöttük, mígnem egyetlen körrel a rendes játékidő vége előtt be nem fejezte a meccset a G2 16:13-ra, illetve 2-1-re.

A BLAST Premier őszi csoportköre október közepén folytatódik a Showdownnal, ahol a csoportkörből kieső csapatok mellé nyílt selejtezőkről érkeznek további kihívók a Royal Arénában még kiadó két helyért. Akik már biztosan ott lesznek a Showdownon: az Astralis, a Vitality, a BIG, a Heroic, a Complexity, a TYLOO, az Evil Geniuses és a Sharks.

Ami pedig a BLAST Premier őszi döntőjét illeti, a november végi eseményen már biztos helye van az elmúlt bő egy hét izgalmai után a NAVInak, a FaZenek, a Liquidnek, a NIPnek, a G2-nak és az OG-nak.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!