Esport1 podcast: Ana, az attraktív robotlány esete a gaminggel

Esport1 podcast: Ana, az attraktív robotlány esete a gaminggel

Podcastunk legújabb epizódjában olyan vizekre eveztünk, ami bár jó néhány éve jelen van már világunkban, de a mesterséges intelligencia ilyen újszerű felhasználása – amelyet bemutatunk – még mostanában is szokatlan...

Egészen elképesztő az a fejlődés, ami a számítástechnika, elektronika, videójáték és robotika terén megfigyelhető az elmúlt néhány évtizedben. Ami 10-20 esztendővel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, az mára gyakorlatilag valóság. Ilyen és ehhez fogható témákat igyekszünk folyamatosan megragadni beszélgetős műsorunkba, az Esport1 Podcastban. Kiveséztük már az EA és a FIFA szakítását, az MMORPG-piacot és Vizicsacsi LoL-es karrierjét is, most pedig egy egészen új témával jövünk. A mostani topik is egészen elképesztő és nem feltétlenül azért, hogy újfent a mesterséges intelligencia munkába állításáról van szó, hanem azért, hogy milyen feladatkörrel látták el Anát, az újdonsült MI-influenszert. Anát, a PUBG battle royale-t is fejlesztő KRAFTON hozta létre azzal a céllal, hogy belopja magát az emberek szívébe, egy szerethető, emberi tulajdonságokkal felvértezett virtuális személy révén a valódi világ érzeteit szeretnék létrehozni a WEB3 világában. De ki pontosan Ana, hogyan épül fel, a KRAFTON miért egy MI segítségét veszi igénybe egy más létező influenszer helyett? Szerethetőbb lesz egy "nem létező" személy egy hús-vér influenszernél?

Bármennyire is jól hangzik az MI ilyesfajta alkalmazása, ezernyi kérdés merül fel velük kapcsolatban. A mai témában pedig két kiváló szakember, Trapp Henci, az Esport1 Digitális divízió vezetője, technológiai szakújságíró és Keleti Arthur, Informatikai Biztonság napja alapítója, Kibertitok jövőkutató válaszol a műsorvezető, Balogh "Rka" Réka kérdéseire, felvetéseire.

Hallgasd meg a Spotify-on!

Ha szeretnétek még több adást meghallgatni, akkor mindenképpen keressétek fel az Esport1 podcast saját oldalát, ahol különböző témák várnak titeket!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!