LEC: Nagyon sima szériában dőlt el az utolsó Worlds-spot sorsa

LEC: Nagyon sima szériában dőlt el az utolsó Worlds-spot sorsa

Megismételte a Misfits Gaming a 2022-es tavaszi rájátszásában mutatott teljesítményét a rajongók legnagyobb bánatára.

A mai nap a felső ági döntőben csap össze a G2 Esports és a Rogue, az LEC 2022-es nyári rájátszásának talán eddigi legnagyobb rangadóján. Tavasszal ez a két együttes vívta a döntőt, így egy igazán pikáns Bo5-re van kilátás. A másik ágon a Misfits Gaming és a Fnatic csapott össze tegnap az Idézők szurdokában egy óriási tétért. A győztes csapat megváltotta jegyét a 2022-es világbajnokságra, az év legnagyobb LoL-os versenyére. Hiába volt az alapszakaszban erősebb a Misfits, hiába nyomták le Upsetéket az alapszakasz utolsó mérkőzésén, ezúttal nem sok babér termett nekik. A Fnatic két sima és egy szoros meccsen felülmúlta Vetheóékat, így ismét nagy hajrával, de odaértek a Worldsre.

Misfits Gaming vs Fnatic (0-3)

Razork már az EXCEL elleni ötödik felvonásig elhúzódó szériában megmutatta, hogy abszolút csúcsformában van. A MSF elleni Bo5 első körében szintén ő volt az X-Faktor, ugyanis abszolút ellehetetlenítette Neont attól, hogy egyáltalán létezni tudjon a minionok közelében. A "no farm, no party" taktika bevállt, a Fnatic brutális előnyre tett szert az alsó ösvényen keresztül, ami a sikert jelentette számukra. A következő összecsapáson szintén nem állt túl jól a Misfits a korai szakasz után, de néhány remek csapatharccal fokozatosan csökkentették óriási aranyhátrányukat, azonban nem tudták bevinni az utolsó ütést. Közel 50 percig tartott az ütközet, de végül Wunder és Upset megrázta magát, így már 2-0-ra vezetett az egykori világbajnok.

A végső felvonásban egy újabb stomp következett, így a Misfits Gaming egy nagyon fájdalmas vereséggel búcsúzott az idei szezontól, a Worldstől és az egész LEC-től. Jövőre már a Team Heretics logóját láthatjátok a legendás nyúl helyén, Vetheóék meg a lejáró szerződéseik után kereshetik új munkáltatójukat. Ma 16:30-tól irány a magyar közvetítés. A lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-on élvezhetitek a G2 vs RGE Bo5-öt! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 vagy a RGE jut be elsőként a nagydöntőbe?