Gaming: Nem néz ki túl jól a Metaverse, amit egyre több kritika ér emiatt

Gaming: Nem néz ki túl jól a Metaverse, amit egyre több kritika ér emiatt

2022-ben így néz ki a Horizon Worlds, Zuckerberg legújabb projektje.

Büszkén számolt be a Twitter-oldalán Mark Zuckerberg arról, hogy Franciaországban és Spanyolországban elstartolt a Horizon Worlds. A Metaverse-ben játszható VR-program azzal a céllal készült, hogy az emberek hatalmas, immerzív világokat alkossanak meg közösen. Papíron ez remekül hangzik, de nézzétek meg az alábbi képet, ami egy játékból kiragadott pillanatot ábrázol.

Milliárd dollárokat fordít a Meta arra, hogy a Metaverse minél kidolgozottabbá váljon, így élvezhetőbb legyen a felhasználók számára. Ennek ellenére volt olyan, aki egy 1997-ben fejlesztett PC-s játékhoz hasonlította a Horizon Worlds grafikáját. Más párhuzamot vont az Animal Crossing és a Metaverse között, majd hozzátette hogy ebben a világban Mark Zuckerberg szeretné levadászni a usereket. De előkerült az is újra, hogy az avatároknak nincsenek lábai úgy, hogy már évek óta dolgoznak a programozók a projekten. Természetesen tisztában vannak azzal a befektetők is, hogy a rengeteg bug és katasztrofális grafikai megoldások miatt érthető a felháborodás, ezért alkalmanként megszólalnak a projekttel kapcsolatban. Néhány hónappal ezelőtt Ruth Bram producer megvédte a Metaverse-t. Kijelentette, hogy 5-10 év múlva lehet kész az a technológia, amit megálmodtak a tervezőasztalok mellett.

Hogy a felhasználók számára miért szórakoztató jelen állapotában a Horizon Worlds, azt egyelőre nehéz megfejteni. A metaverzum egyelőre még annyira gyerekcipőben jár, hogy állandóan orra bukik, de az újabb és újabb dollármilliárdok pumpálása nem véletlen. Látja Zuckerberg és a Meta maga előtt azt a víziót, hogy a virtuális térben tényleg egy "második társadalmat" lehet majd létrehozni olyan keretek között, amely mindenki számára biztonságot és szórakoztatást nyújt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted hány év múlva lesz a Metaverse olyan állapotban, ahogy azt elképzelték a producerek?