A sivatag csak rád vár, hogy te érj leggyorsabban célba a vadonat új Dakar-játékban

A sivatag csak rád vár, hogy te érj leggyorsabban célba a vadonat új Dakar-játékban

Látványos, izgalmas verseny. Csak az a homok ne lenne, ami bejut mindenhova.

Az autósport szerelmesei örülhetnek és tűkön ülve várakozhatnak, ugyanis október negyedikén érkezik PC-re, PS5-re, PS4-re, Xbox Series-re és Xbox One-ra a Saber Interactive vadonatúj Dakar-rali játéka, a Dakar Desert Rally. Elsőre nagyon bíztató amit láttunk belőle, reméljük tényleg egy remek címet kapunk a portói stúdiótól, igazán hiánypótló lenne. Lássuk, mire is számíthatunk ebben az embert próbáló játékban.

Ez egy hivatalos licenccel rendelkező játék, így valódi márkákkal, pilótákkal, valós szponzorokkal és festésekkel indulhatunk neki az útnak, hogy leggyorsabban érjünk végig a szakaszokon. Több, mint harminc szakasz vár arra, hogy meghódítsuk, miközben folyamatosan változó időjárással, lemenő nappal és rengeteg homokkal kell megküzdenünk. Az előzetese és elővásárlásra buzdító videója is azonnal hatalmába kerített és átadta a Dakar-élményt, a verseny hangulatát. A kiadó ráadásul úgy hirdeti, hogy ez lesz minden idők legnagyobb, nyílt világú versenyzős játéka, ahol ráadásul arra mész, amerre csak szeretnél, amíg az ellenőrző pontokat érinted. Lehet ebben igazság, ugyanis 20 000 négyzetméternyi terepet kell leküzdened, amelyek 1:25-ös méretarányban, a valóságos terület alapján készültek. Egyszerre lenyűgöző és ijesztő.

Utoljára 2018-ban jelent meg Dakar-játék, ideje volt egy újabb kiadásnak, ugyanis a sorozatnak rengeteg rajongója van világszerte. A program három évet ölel magába 2020 és 2022 között, az ekkor versenyzett több, mint 150 jármű arra vár, hogy beülj a volánja mögé. Három nehézségi fokozat közül lehet választani. A sport módban a hagyományosan megismert navigációt kapjuk, amivel nem egyszerű, de nem is lehetetlen teljesíteni a szakaszokat. Az igazi, autentikus élményért érdemes a szimulációs módot választani. Ebben az esetben pontosan annyi segítséget kapunk, mint a navigátorok, vagyis iránytűvel és egy útikönyvvel kell eligazodnunk. A tereptárgyak alapján kell tájékozódnunk, ami igencsak nagy kihívást rejteget, az óriási térképen nagyon könnyű eltévedni.

Pattanj hát fel egy motorra vagy quadra, vagy ülj be egy autóba, kamionba, esetleg homokfutóba, és legyél te a következő Mr. Dakar egy-és többjátékos módban is!

Az alábbi videóban megtekinthetitek a játék azon előzetesét, ami már játékmenetet is tartalmaz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te megveszed a Dakar Desert Rallyt?

  • 50 %
  • 50 %