LEC: Változhat a formátum, bővülhet a liga

LEC: Változhat a formátum, bővülhet a liga

Megszólalt a League of Legends EMEA régiójának egyik első embere az LEC kapcsán.

A League of Legends e-sport az elmúlt évtizedben óriási fejlődésen ment keresztül. Ebben oroszlánszerepet vállalt Maximilian Peter Schmidt, aki az LEC-nek volt az első embere, majd kinevezték az EMEA-régió vezetőjévé. A német szakemberrel a L’Équipe francia lap készített interjút, amelyben kitértek a jövőbeli tervekre. A rajongók dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis az LEC-formátum megújítása és a lehetséges bővítés témakörei is előkerültek.

Schmidt az LEC kibővítéséről

A Riot-fejes nem kertelt, kimondta azt, amit a közösségi fórumokon annyian vártak.

„Úgy gondolom, hogy az LEC bővítése elkerülhetetlen. Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy ez bekövetkezhessen.”

A kijelentés alapján a Riot Games nagy erőkkel dolgozik azon, hogy az LPL és LCK ligáihoz hasonlóan több, mint 10 csapattal indítsák el az LEC következő szezonjait. Ha ez bekövetkezik, akkor megnyílnak a kapuk az ERL-régió leggazdagabb klubjai számára. Az Eintracht Spandau, a Karmine Corp és a Giants árgus szemekkel figyeli a következő hetek bejelentéseit, ugyanis ennek a három együttesnek a neve már szerepelt a korábbi spotvásárlásos pletykákban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nemcsak európai szervezetek csaphatnak le az extra helyekre, akár egy FaZe is beteheti a lábát az LEC-be, ha megéri nekik az üzlet.

Schmidt az LEC formátumának megváltoztatásáról

Egyelőre a Bo1-ek világát élik a játékosok, de az LCK-ban és az LPL-ben már egy ideje működik a Bo3-as rendszer. Schmidt az alábbi megjegyzést fűzte ehhez a témához.

„Mindig azt kérdezzük magunktól, hogy mi a legjobb a csapatoknak, a játékosoknak, a teljes stábnak, aki az LEC-n dolgozik. Meg kell találnunk az egyensúlyt. Szeretnénk megváltoztatni a lebonyolítást? Mi történik, ha ezt meglépjük?”

A sejtelmes mondatok árulkodnak arról, hogy a legmagasabb körökben napirendi pont lehet az LEC átalakítása. Az ötleteket egyelőre még hét lakat alatt őrzik, de bízhat benne mindenki, hogy előbb-utóbb meglépi az LEC azt, amiben annyira reménykednek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jövőre 10-nél több csapat harcolhat az LEC-ben?