LEC: Kétéves mélyponton a nézettségi statisztikák

LEC: Kétéves mélyponton a nézettségi statisztikák

Megérkeztek a hivatalos statisztikák az LEC 2022-es nyári alapszakaszának eddigi nézettségéről.

Vizicsacsival megerősített Astralis, Nisqyvel támadó MAD Lions és egy MSI-elődöntőből érkező G2 Esports. Ez csak néhány olyan "érv", amely miatt érdemes nézni a 2022-es LEC nyári szezonját. A legnagyobb és legerősebb európai League of Legends-bajnokság küzdelmei hamarosan folytatódnak, a negyedik héten olyan rangadókat követhettek élőben a magyar streamen, mint a Team Vitality vs Fnatic és az EXCEL vs Astralis. Hiába azonban a még nagyobb tét, ugyanis a világbajnoki kijutás lebeghet a játékosok szeme előtt, a nézettségi mutatók alapján nem teszi ki az ablakba a Riot ezt a szezont. 

Miért néznek kevesebben LEC-t?

Az egyik legfontosabb ok a gyengélkedő statisztikák mögött a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások feloldása. Kicsit és nagyok, fiatalok és idősek a kötelező vagy önkéntes karantént maguk mögött hagyták, megteltek a strandok, hotelek és éttermek. A bezártság már a múlté, amely következménye, hogy kevesebben néznek péntek és szombat esténként LEC-mérkőzéseket.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a nemzetközi színtéren nem igazán mutatnak fel komoly eredményeket az európai klubok. A 2022-es MSI-on hatalmas sorozatban oktatta a mezőnyt a G2 Esports, majd a Rumble Stage közepétől visszaesett a teljesítményük, amely egy 0-3-mal elveszített Bo5-ben végződött Fakerék ellen. 

A fenti tweetben látható három darab pont nem mástól származik, mint a Karmine Corp LFL-csapat egyik alapítójától. Egész Franciaország arra vár, hogy kedvenc együttesük, a Rekklessel tavaszi EU Masters bajnoki címéig menetelő KC végre bekerüljön az LEC-be. Mindenképpen pozitív hatása lehetne a statisztikákra, ha a százezreket megmozgató klub játékosai a G2 Esports és a Fnatic ellen bizonyíthatnák rátermettségüket. A Riot Gamesnél pattog a labda, ugyanis a bővítés lehetőségéről nem dönthet más, mint a League of Legends hivatalos fejlesztője és kiadója.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te néztél már LEC-meccset az idei nyári szezonból?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.