LEC: Eladhatják az Astralis spotját, akár amerikai csapat is érkezhet Csacsiék helyére

LEC: Eladhatják az Astralis spotját, akár amerikai csapat is érkezhet Csacsiék helyére

Két potenciális vevő neve merült fel, akik lehet, hogy jövőre már az LEC-ben küzdhetnek a bajnoki címért.

Néhány héttel ezelőtt a Misfits Gaming hatalmas meglepetésre eladta a Team Hereticsnek (Subicz "Bluerzor" Dániel jelenlegi csapatának) az LEC-helyét, sőt az LFL-ből is kivonulnak jövőre a Nyulak. LEC Wooloo, azaz Brieuc Seeger forrásai szerint azonban nem ők lesznek az egyetlen olyan szervezet, akiknek eltűnik a logója Európa legrangosabb League of Legends-bajnokságából. Az Esports Awardsra is jelölt szakember megszellőztette, hogy az Astralis, azaz Vizicsacsiék is eladásra kínálják az LEC-spotjukat, avagy hatalmas összegért cserében egy új klub mutathatja meg mire képes a G2, RGE, FNC és MAD ellen.

Miért adhatja el az LEC-helyét az Astralis?

A dán együttes még egyetlen egy alkalommal sem jutott be a rájátszásba, sőt többször a tabella legalján végeztek. A sikertelenség már-már mémmé vált, Zanzarah konkrétan kijelentette azt, hogy az a játékos, aki az Astralisba igazol, egyszerűen nem akar nyerni. Ettől függetlenül mintha meglátták volna a rajongók a fényt az alagút végén, Vizicsacsival az Astralis hét győzelmet szerzett, nagyon közel került a hőn áhított top 6-hoz a nyári szezonban.

Kik vásárolhatják meg az Astralis spotját?

Két csapat neve merült fel, amelyikből az egyiken nem kell meglepődni. Rekklesnek 2023 novemberéig szerződése van a Karmine Corppal, a franciák ezért igyekeznek minden szálat megmozgatni, hogy először játszhassanak a legrangosabb ligában úgy, hogy egy ekkora sztár erősíti őket. A másik pletykált név a NAVI, a főleg CS:GO-ból ismert ukrán együttes. Ők már 2016-ban belekóstoltak a LoL-világba, azonban az European Challenger Series Open Qualifier jelentette számukra a végállomást. Végezetül még felmerült néhány amerikai klub, akik szintén bejelentkeznének, mint potenciális vevők. A FaZe, az NRG, az OpTic, a Sentinels, a TSM és a Moist csak néhány olyan név, amely a legnagyobb LoL-os közösségi fórumon felmerült.

Érdemes lesz a következő hetekben figyelni a friss híreket, ugyanis bármikor bejelenthetik a következő nagy durranást, ami felrázhatja az LEC-t.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted eladják az Astralis LEC-helyét?