Magyarországon készítették el az Elden Ring betétdalait

Magyarországon készítették el az Elden Ring betétdalait

A Budapest Film Orchestra segítségével rögzítették az év egyik legnépszerűbb játékának zenéit.

A soulslike játékok rajongói egy fantasztikus új alkotással gazdagodtak idén februárban, mikor megjelent a FromSoftware legújabb üdvöskéje, az Elden Ring. Az elmúlt fél év alatt több, mint 16 millió példány fogyott a játékból, mostanra pedig mindenki az első DLC-t várja, aminek egyes részletei lehet, hogy idő előtt szivárogtak ki. Emellett speedrunnerek számára ez az egyik legkedveltebb játék, hiszen hétről-hétre döntik meg egymás rekordjait a villámgyors végigjátszást illetően. Ha pedig ez a felhajtás nem lenne elég, akkor az újabb jó hír, hogy elkészítik az Elden Ring társasjáték verzióját is.

Egyértelmű tehát, hogy az év egyik legjobb játéka lett és a cím egyik erőssége a játékmeneten túl a zenei felhozatala. Szerencsére a Bandai Namco a játék soundtrackjét külön elérhetővé tette, illetve az is kiderült, hogy kis országunknak is nagy szerepe volt a minőségi dallamok megalkotásában. A zenéket egyébként Tsukasa Saitoh, Shoi Miyazawa, Tai Tomisawa, Yuka Kitamura és Yoshimi Kudo írták, viszont a felvételeket már Magyarországon a Budapest Film Orchestra közreműködésével vették fel.

Kikerült a napokban a Youtubera egy videó, ami egyébként betekintést enged a kulisszák mögé, melyben az Erdtree Knights ismerősen csengő dallamait játszák el néhány játékmenetet tartalmazó képsorral megtámogatva.

Az 1992-ben alakult szimfonikus zenekar korábban egyébként dolgozott már a Call of Duty Mobile-on, a Half-Life: Alyxen, a Lokin és a Mulanon is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!