GTA 6: Az FBI is nyomoz a Rockstarhoz betörő hacker után

GTA 6: Az FBI is nyomoz a Rockstarhoz betörő hacker után

Egy csapásra vált különösen keresett személlyé a hacker.

A múltheti GTA-szivárgás után rengeteg mém készült az esetről. Az egyik ilyen az volt, hogy az illető körözési szintje vagy 30 csillag. Nos, a mém készítője nem tévedett sokat.

A hacker ugyanis más óriások orra alá is borsot tört, és magára vállalta az Uber elleni támadást is. A két cég emiatt szorosani együttműködik az FBI munkatársaival és az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával. Az Uber tudomása szerint a támadó – aki a Rockstar Games-nél történt incidensért is felelős – egy Lapsus$ nevezetű hacker csoport tagja. Ők felelnek többek között a Brazíliai Egészségügyi Minisztérium ellen 2021-ben elkövetett támadásáért, valamint ők loptak adatokat az olyan hatalmas cégektől is, mint az Nvidia, a Samsung, a Microsoft, a Vodafone, a T-Mobile, az Apple és az Ubisoft. Nem megerősített információk szerint az EA Games elleni legutóbbi támadás mögött is ugyanez a csoport áll.

Ráadásul a csoportnak jól bevált taktikája van: mind az Uber, mind a Rockstar feltörésekor a támadó a cég Slack csatornáján keresztül jutott hozzá a vállalati adatokhoz. A hírek szerint a jelenlegi elkövető mindössze 18 éves. Amennyiben elkapják, akár ennél is több időt tölthet el rácsok mögött. Meg kell húznia magát, mert az Uber azt állítja, hogy „vezető digitális törvényszéki cégekkel" dolgozik együtt a támadó felkutatásán, és mivel az FBI is részt vesz benne, nem lesz egyszerű dolga, ha el szeretné kerülni a lebukást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted elkapják a hackert?

  • 63 %
  • 38 %