GTA 6: Mit tudtunk meg a szivárogtatásokból?

A főhősök, helyszín, új mechanika, beszélgetések, és még sok más!

Áll a bál a Rockstar Games és a GTA 6 körül. A hétvégén több, mint 90 felvétel került ki az internetre. Tegnapra aztán már óriásira dagadt a botrány, így a Rockstar Games sem tudta elkerülni a reakciót, kénytelen volt kiadni egy közleményt. Ebben azt mondták, hogy ez az incidens nem befolyásolja a fejlesztéseket. Reméljük, tényleg így lesz. Felmerül azonban a kérdés, mégis milyen tartalmak lepleződtek le?

A Take-Two természetesen azonnal nagytakarításba kezdett, és rengeteg helyről töröltette ezeket a videókat, sőt sok fiók is tiltásra került ezek közzététele miatt. Ismerjük viszont a mondást: ami egyszer felkerül a netre, azt már sosem lehet onnan leszedni. A felvételeket sokan megosztották, lementették, majd újra feltöltötték. Mivel közel 100 videóról beszélünk, így elég sok mindent megtudtunk.

Már az elején fontos egy lényeges részletet tisztázni: a videók nagy része 2019-ben és 2020-ban készültek, amikor a játék még úgynevezett Pre-Alpha verzióban volt. Ez azt jelenti, hogy ezek fejlesztés alatt készült felvételek, így a végleges játék akár felismerhetetlenül eltérő is lehet az itt látottaktól. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy jó pár elem a GTA 5-ből lett átemelve, valamint a játék fizikája nagyon hasonlít arra, amit a játékosok a Red Dead Redemption 2-ben ismerhettek meg. Vegyük sorra, mit tudtunk meg:

Főszereplők

Ahogy korábban mi is megírtuk, beigazolódtak a pletykák, valóban két főszereplője lesz a GTA 6-nak, akik közül az egyik egy nő lesz, a sorozat történetében először. Őt Luciának hívják, míg a férfi főszereplő Jason lesz. A korukat nehéz megtippelni, de mindketten viszonylag fiatalnak tűnnek, valószínűleg a 20-as éveikben járnak. Jason fehér bőrűnek tűnik, Lucia pedig a pletykák szerint latin-amerikai lehet, bár ezt nehéz megmondani. Azonban még mindig nagyon keveset tudunk róluk. Láttuk őket sétálni, ajtókat nyitogatni, fegyvereket és fedezéket használni, és még néhány ütés is elcsattant. A tisztán látást viszont nehezíti, hogy csak néhány jelenet van, ami bővebb, mint például az, ahol egy éjszakai klubban sétálnak, vagy egy másik szereplővel beszélgetnek.

Helyszín

Ez ismét egy olyan részlet, ami már kvázi ismert volt a közönség számára. A videók megerősítették, hogy a Miaminak megfelelő Vice City lesz a város, ahol a történet játszódik. Például egy rendőrautón a V.C.P.D felirat látható, ami a helyi rendőrség rövidítése, valamint egy másik kiszivárgott klipben egy vasúti kocsi látható, amelynek oldalára a "Vice City Metro" felirat van festve. Visszatér továbbá a Malibu Club, valamint egy Port Gelhornnak hívott új területet is kapunk. Vice City meglehetősen nagynak ígérkezik, és rengeteg apró részleten is dolgozik a Rockstar Games a hatodik részben – ilyen például a belvárosban üzemelő kisebb metró is. Ami az idősíkot illeti, a játék ugyanabban az univerzumban játszódik majd, amiben a Grand Theft Auto IV és Grand Theft Auto V is helyet kapott – ezt két NPC beszélgetéséből lehet megtudni, akik arról csevegnek, hogy a Life Invader CEO-ja, Jay Norris meghalt. Aki esetleg nem tudná, Mr. Norris-t Michael ölte meg a GTAV-ben, vagyis a hatodik epizód 2013 után játszódik a jelenben.

Egyéb tartalmak

A felvételek alapján egy új mozgás kerül majd be a programba. Ugyanis a guggolás,  gyaloglás, futás és ugrás mellett kúszni is lehet majd! Az autók belseje olyan aprólékosan kidolgozott lesz, hogy ha úgy tartja kedvetek, lenyithatjátok a napellenzőket, beállíthatjátok a visszapillantó tükröt, mozgathatjátok az üléseket és a kormányt, de még a gázpedál is mozog majd, ha gyorsít vagy lassít a karakter vezetés közben. Szintén megjelenik a fejlesztésben a Weapon Wheel, amin nem csak fegyvert, de eszközöket és felszereléseket is igénybe vehettek majd, dohányozhattok és gyógyszert szedhettek. Emellett természetesen rengeteg jármű és fegyver is látható, így egy nagyon gazdag, remek játék várhat ránk. Csak győzzük kivárni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Várod már a GTA 6 megjelenését?

  • 80 %
  • 20 %