Óriásira dagadt a botrány, a hacker már zsarolja a Rockstart a GTA 6 kapcsán

Óriásira dagadt a botrány, a hacker már zsarolja a Rockstart a GTA 6 kapcsán

A legtöbb felvételt azóta törölték, a szivárogtató már a forráskódot árulja!

Hatalmas botrány rázta meg tegnap a Rockstar Gamest, és a Take-Two-t. Ugyanis egy szivárogtató a cég szervereiről letöltött több, mint 90 felvételt a GTA 6-ról, amelyek felkerültek az internetre is. Egy ideig nem lehettünk biztosak benne, hogy a videók valódiak, de a Take-Two elkezdte töröltetni őket minden platformról, ezzel megerősítve azokat, valamint a megbízható iparági bennfentes, Jason Schreier is megtette ezt belső forrásokra hivatkozva. Azonban úgy tűnik ennyivel nem ússza meg az óriáscég, ugyanis a leaker „nem csupán" ennyit zsákmányolt.

Már önmagában a kiszivárogtatott információk hatalmas kárt okoztak a cégnek, ugyanis lelepleződött a két főszereplő, Lucia és Jason, több npc-párbeszéd, a helyszín (a sokat pletykált Miami, avagy Vice City), és egyéb mechanikák, autók, fegyverek és sok más tartalom. A hacker azonban szeretne ebből pénzt is látni, azt állítja, hogy nála van a GTA 5 és Grand Theft Auto 6 forráskódja is. Felszólította a Rockstart, hogy vegye fel vele a kapcsolatot egy céges emailen keresztül, és kössenek üzletet. Ezzel konkrátan megzsarolta őket, hiszen biztosan talál más vevőt, ha nem sikerülne megállapodni. Öt számjegyű ajánlat alatt azonban ne keressék. 

Nem segíti a helyzetet, hogy ezt kihasználva rengetegen próbálnak hasznot húzni a történtekből. Felröppent ugyanis az a hír is, hogy 5 Bitcoin-ért, vagyis majdnem 40 millió forintért eladták a GTA V forráskódját. Ezután jött a cáfolat, hogy el lett utasítva ez az ajánlat. Majd kiderült, hogy nem is az eredeti leakerhez kapcsolódott ez a történet, ami azt jelenti, hogy mások is a hackernek adják ki magukat, hogy pénzt csaljanak ki.

Közben egy ember, aki a GTA 6 egyik fejlesztőjének adja ki magát, beszélt a hackerrel. A rövid szóváltás során a kiszivárogtató ismét megerősítette, hogy náluk van a forrás, és hogy az IT-csapat ellenőrizheti a naplókat a bizonyítékért. Valamint „megnyugtatott" mindenkit, hogy a GTA 6 forráskódjai egyelőre nem eladók.

A labda most a stúdió oldalán pattog, akik szeretnék a lehető legolcsóbban megúszni az egészet. Ahogy már említettem, rengeteg helyről töröltette a videókat, a fiókok nagy részével együtt, és jogi lépéseket is fontolgat a terjesztőkkel szemben.

Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy ez az eset nem csak a fejlesztőknek és a kiadónak ártott, hanem a játékosoknak is. Ez egészen biztosan nem gyorsítja meg a megjelenést, mert az ott dolgozóknak most rengeteg problémát kell megoldaniuk. Ami pedig a videókat illeti, ezek a fejlesztés alatt készült felvételek, így a végleges játék akár felismerhetetlenül eltérő is lehet az itt látottaktól. Főként, mert 2019-ben és 2020-ban készültek, amikor a játék még úgynevezett Pre-Alpha verzióban volt. A másik oldalról lehet, hogy ez az eset a Rockstar szemléletén is változtat, és a jövőben több információt oszt meg a kiéhezett rajongóknak minden idők talán legjobban várt játékáról. Az biztos, hogy ez a hercehurca nem lesz egy rövid menet.

Tegnap előtt ünneplte 9. születésnapját a GTA V. Minden bizonnyal nem ilyen ajándékra vágyott a Rockstar és a Take-Two.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te láttad már a GTA 6-ról kiszivárgott felvételeket?

  • 82 %
  • 18 %