GTA 6: A kiszivárogtatott felvételek alapján alkotják meg rajongók a térképet

GTA 6: A kiszivárogtatott felvételek alapján alkotják meg rajongók a térképet

Nincs még kész az alkotás, de szorgalmasan dolgoznak rajta a fanatikus játékosok.

Az év egyik legnagyobb botránya kerekedett ki a hétvégi GTA 6-szivárogtatásból. Több, mint 90 felvétel került ugyanis fel az internetre a sorozat következő részéről. Ez alapján sok korábbi pletyka megerősítést nyert, de összességében megállapíthatjuk, hogy mindent megtudtunk, közben pedig semmit. Ez természetesen egy hangzatos kijelentés, de kevés olyan új információ került a birtokunkba, amitől kiráz a hideg, mégis a közösség nagy része pozitívan fogadta a leaket, mert láttuk mozgás közben a GTA 6-ot. A bőrünkön éreztük, hogy történt előrelépés, és talán még megéljük a megjelenést is, sőt még azt is megkockáztatom, hogy nem az első havi nyugdíjamból kell megvásárolni. Néhány fanatikus rajongót ráadásul még egy részlet megmozgatott: a térkép. A pletykák szerint a megjelenéskor nem a végleges verziót kapjuk meg, hanem folyamatosan bővül majd a bejárható terület. Ezt a „kezdő" térképet próbálja most egy csapat rekonstruálni a látottak alapján.

Két tényező is nehezíti a projektet: egyrészt a Take-Two rengeteg helyről töröltette a videókat, most már jóval nehezebb hozzáférni, másrészt úgy kell ezeket feltenni az internetre, hogy ne jussanak ugyanerre a sorsra. Mi áll a rendelkezésükre? A matematika, a Paint, a Google Earth és a csapatmunka. Azt már tudjuk, hogy a helyszín Vice City és Port Gelhorn lesznek. Nem is ez az első ilyen próbálkozás: 2011 novemberében a Rockstar Games közzétette az első trailert az akkor még meg nem jelent GTA V-ről. A játék körüli felhajtás óriásira nőtt, és már másnap a GTA fórumokon a felhasználók elkezdték átfésülni a trailert, hogy feltérképezzék a játék virtuális világát. A következő két évben – a Rockstar újabb és újabb screenshotokat, trailereket, előzeteseket és egyebeket adott ki – a rajongók továbbra is órákon át kutattak és gyűjtötték az adatokat. Most nem állnak rendelkezésre ilyen információk, és a kész mű megosztásával is gondok vannak. Mi a megoldás?

Egy részről vázlatokat készítenek Paintben, nem pedig az eredeti képeket használják. Másrészről a Google Earth fotóival helyettesítik a leakelt tartalmakat. Ez a módszer egyelőre átmegy a szűrőn, nincsen tiltva a használata. Azonban akadtak olyanok is, akik ezzel nem elégedtek meg, ezért privát Discord-szervereken folytatták a munkát, ahol így felhasználhatták az eredeti, illegális felvételeket. Az egyik legnépszerűbb feltérképező Discord-szerveren az emberek máris nagyot léptek előre. A kiszivárgott anyagok számos hasznos adatot tartalmaznak, például játékbeli koordinátákat, ami nagyban segítette a térképészeket abban, hogy kitalálják, hol vannak a különböző helyszínek egymáshoz képest.

Néhány nap alatt jelentős haladást értek el, hogy Vice City hogyan nézhet ki a végleges játékban. A fenti térképet a Church of GTA nevű felhasználó készítette több mint 100 másik felhasználó segítségével. A GTA V és a Rockstar saját motorjának méréseit használja, hogy segítsen kitalálni a méretarányokat Los Santoshoz képest. Eddig úgy tűnik, hogy ez egy nagyon nagy bejárható terület lehet a végén. A munkát segíti, hogy a város sok elemet emel át a valóságból, ez a korábbi játékokban is így volt, elég megnézni a Los Santos és a Los Angeles közti hasonlóságokat. Így most is lehet támaszkodni Miamira, annak épületeire, útjaira és egyéb jellegzetességeire. Természetesen ez még sokat változhat, hiszen lehet, hogy a program csak évek múlva jelenik meg, és a kiszivárgott felvételek is valószínűleg több évesek. Ettől függetlenül jó mókának tűnik és feldobja a kiéhezett rajongósereget, hogy ennyivel is közelebb kerülhetnek minden idők talán legjobban várt címéhez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Örülsz, hogy Vice Cityben játszódik a GTA 6?

  • 71 %
  • 29 %