Olyan szép az új Portal, mint még soha ezelőtt

Olyan szép az új Portal, mint még soha ezelőtt

Lélegzetelállító látvány vár ránk.

A Portal-rajongók idén ősszel teljesen új megvilágításban láthatják majd az Aperture Science kamráit, amikor az Nvidia kiadja a Portal with RTX-et, a klasszikus első személyű platformer frissített változatát, amely ray-tracing grafikát hoz a játékba. Mindezt az Nvidia vezérigazgatója, Jensen Huang a keddi Nvidia GTC előadásán jelentette be, ahol egyébként lerántotta a leplet az új RTX 4000 sorozatról is.

Az Nvidia szerint „a program minden fénye és az általa vetett árnyékok, valamint az indirekt megvilágítás és a globális megvilágítás; a fényszóródás volumetrikus effekteken, például ködön és füstön keresztül történő szórása; és az olyan anyagokon alapuló reflexiók, mint a fémfelületek, esetében is a ray tracinget fogja használni." Tehát valós időben, sokkal élethűbb fényeket, fényvisszaverődéseket és árnyékokat kapunk, ahol befolyásolja a fénytörést a környezet (például füst, vagy a nyitott portál).

Sokkal szebb és valósághűbb környezetet kapunk, amely a képek alapján igazán lélegzetelállító lesz, sokkal szebb, mint valaha. Így a Valve közkedvelt 2007-es játékát érdemes lehet ismét elővenni, amennyiben a technikánk alkalmas erre. Ugyanis nem szükséges a 4000-es szériát használni, elég, ha olyan GPU-val rendelkezünk, ami képes sugárkövetésre. A Portal with RTX ingyenesen letölthető tartalomként lesz elérhető azok számára, akik már rendelkeznek az eredeti Portallal. Ez vélhetően csak azokra vonatkozik, akiknek van egy példányuk a Steamen, ugyanis az Nvidia erre hivatkozik. Az Nvidia az eredeti játék modjának hívja, így nem világos, hogy a Portal with RTX-et külön is meg lehet-e majd vásárolni, anélkül, hogy rendelkeznénk a Portal egy példányával. 

Az alábbi képre kattintva megtekintheted galériánkat, ahol összehasonlítva látható a különbség.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



Te már végigvitted a Portalt?

  • 75 %
  • 25 %