Papírforma szerint alakul az ESL Pro League D-csoportja

Papírforma szerint alakul az ESL Pro League D-csoportja

Szerinted lesz meglepetés a csoportban ,vagy játszi könnyedséggel továbbjut a Cloud9, Liquid, Furia triója?

Miközben már egyre többen készülnek az RMR-versenyekre és egyre többen égnek Major-lázban, a profi mezőny még az ESL Pro League-ben, az ősz egyik legfontosabb tornáján játszik. A csoportkörök vége zajlik éppen, azzal a D-csoporttal, ami ebben a szezonban is a legkönnyebb lett. Sorsolások útján alakulnak ki a csoportok, de a D-alakulat valahogy mindig jóval gyengébb, mint a többi.

Most sincs ez másként. A Liquid, a Cloud9, a Furia, a Movistar Riders, az Eternal Fire és az Evil Geniuses lakják be a tábort, ahol bár természetesen el lehet sütni, hogy hullámzó tud lenni a Furia, a Liquid és a C9 is, a többiek pedig bármikor okozhatnak meglepetést, a papírforma szerint az előbbi hármasnak simán tovább kell jutnia a csoportból. Eddig pontosan úgy néz ki, hogy nem is lesz semmilyen meglepetés.

Három gyors győzelemmel zárták a napot tegnap a csapatok, mindhárom meccsből a papírforma szerinti erősebb csapat került ki győztesként, ráadásul bármiféle ellenállás nélkül. A Movistar még mindig a világ legnagyobb 50-50 csapata. Meg tudják szorongatni a Liquidet, kis szerencsével akár el is kaphatták volna őket az első napon, majd játszanak egy olyan borzasztó, már-már amatőr meccset a Furia ellen, amilyenre rég volt példa. A brazilok könnyedén gázoltak át rajtuk, KSCERATO 52-20-ban zárt a mindössze 48 körös meccsen, a Movistarnak köze nem volt a játékhoz.

Ezt olvastad már?

Ugyanez mondható el az EG-ről is. A már-már mémmé vált csapat az esélytelenek nyugalmával játszik ebben a szezonban is. A C9 ellen valahogy összekalapoztak 12 kört, a nagy átlag azonban számukra a 7-8 kör/pálya. Ha minket kérdeztek, az EG még 2022 vége előtt lehúzza a rolót és kilépnek a CS:GO-ból, nincs értelme annak amit most csinálnak és aligha veti fel őket a pénz, amivel nekivághatnának 2023-nak.

A török Eternal Fire sem tart még ott, hogy magas esélyekkel vágjanak neki az EPL-nek. A nyers erő megvan, ez tisztán látszik, a szorgalom és a kitartás szintén, de a magasszintű csapatjáték még nem ért arra a szintre, hogy komoly ellenfelei legyenek akár egy Furiának, akár egy Cloud9-nak. A Movistart és az EG-t könnyedén elkaphatják és matematikailag még a továbbjutást is elérhetik, de ahhoz el kellene verniük a Liquid ötösét is, ami nem lesz egyszerű.

Az ESL Pro League D-csoportjának aktuális állása

  • 1. hely Furia - 6 pont
  • 2. hely Cloud9 - 6 pont
  • 3. hely Liquid - 6 pont
  • 4. hely Movistar Riders - 0 pont
  • 5. hely Eternal Fire - 0 pont
  • 6. hely Evil Geniuses - 0 pont

A mai nap menetrendje

Ne feledjétek, hogy ma az esport3tv csatornán találjátok az EPL-mérkőzéseket, míg az esport1tv-n a TWR Eastern European Masters meccseit követhetitek!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borítókép: HLTV

Kövess Minket!