LoL: Caedrel tier listája és a Worlds legjobb játékosai ösvényenként

LoL: Caedrel tier listája és a Worlds legjobb játékosai ösvényenként

Az ex-LEC-profi szerint ez a 25 legjobb játékos a 2022-es LoL-világbajnokságon.

Egyre közeledik a 2022-es League of Legends világbajnokság első mérkőzésnapja. Mexikóvárosban szeptember 29-én csapnak a billentyűk közé a játékosok, ezzel elstartol a Play-In szakasz. Az idei Worlds több szempontból ígéretesnek tűnik. Mind Kínában, mind Koreában vannak kiemelkedő együttesek, de az előjelek szerint új név kerülhet a világbajnoki serlegre. A valaha volt "legszexibb" VB-ért Lil Nas X felel, aki abszolút világsztárnak számít a zenei világban, vagyis sikerült a Riotnak egy olyan nevet behúzni, akiért tényleg százmilliók rajonganak. A külcsín tehát adott, a hatalmas arénákban egy sosem látott show-t tervez prezentálni a szervezőcsapat, de kik lehetnek a főszereplők? Itt kerül a képbe Caedrel, aki jelenleg az LEC egyre bővülő kommentátorcsapatát erősíti.

Caedrel tier listje, a legjobb Worlds-csapatok

Jankos után Caedrel is összeállította a toplistáját az együttesekből, amelyek részt vesznek a hamarosan induló eseményen. Egyáltalán nem meglepő, hogy a dzsungeles szerint a JD Gaming, a Top Esports és a Gen.G került az első három helyre, az LPL nyári döntősei, valamint az LCK-bajnok kiemelkedik a mezőnyből. A top triót a Royal Never Give Up, az EDward Gaming és a T1 követi, majd jön a DAMWON KIA. A nyolcadik helyre került az első nem koreai vagy kínai csapat, Caedrel szerint a G2 Esports egy kicsit jobb, mint a Rogue. Nagy meglepetés, hogy a legjobb "nem topligás" együttesnek a brit szakember a Chiefs Esports Clubot tartja. Az LCO nyári szezonjában egyetlen meccset (!) buktak Tallyék, miközben megnyertek 27-et.

Caedrel szerint a legjobb játékosok a 2022-es Worldsön

  • Top: 369 (JDG), Zeus (T1), Wayward (TES), Breathe (RNG), Doran (Gen.G)
  • Jungle: Peanut (Gen.G), Tian (TES), Kanavi (JDG), JieJie (EDG), Canyon (DWG)
  • Mid: Chovy (Gen.G), Yagao (JDG), Knight (TES), Scout (EDG), caPs (G2)
  • ADC: Viper (EDG), Ruler (Gen.G), JackeyLove (TES), Hope (JDG), GALA (RNG)
  • Support: Missing (JDG), Lehends (Gen.G), Ming (RNG), Meiko (EDG), Keria (T1)

A T1 hiába szerezte meg az LCK ezüstérmét, csak Keria és Zeus érdemelte ki Caedrelnél a top 5-ös helyezést. A JD Gamingnek és a Gen.G-nek a teljes ötöse bekerült a legjobbjak közé, a Top Esportsból csak Mark maradt ki. A tavalyi döntőből JieJie, Canyon, Scout, Viper és Meiko ismét megmutathatja, hogy mire képes igazán, de kisebb csoda lenne, ha a DWG KIA és az EDG játszaná az utolsó Bo5-öt idén. Szomorúsággal töltheti el a nyugati LoL rajongóit, hogy caPsen kívül nincs még egy idéző, aki felvehetné saját szerepkörében a versenyt az ázsiai versenytársakkal. Remélhetőleg a Worldsön rácáfolnak majd Larssen vezetésével a többiek Caedrelre és megmutatják az LCK és LPL óriásainak, hogy igenis számolni kell Európával és Észak-Amerikával. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Top Esports, a Gen.G vagy a JD Gaming a legesélyesebb a VB-címre?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.