Kevin Feige ezért nem akart új színészt Fekete Párduc szerepére

Kevin Feige ezért nem akart új színészt Fekete Párduc szerepére

Chadwick Boseman elvesztése mély nyomot hagyott a Marvel-moziverzumban. 

A Marvel-moziverzum kicsit fapados negyedik fázisát a Fekete Párduc 2: Wakanda, légy áldott! című film zárja, ami november 10-én érkezik a hazai és külföldi mozikba. Az alkotásban nagyjából minden szereplő visszatér, kivéve a címszereplőt alakító Chadwick Boseman, aki 2020 nyarán, hosszú betegség után vesztette életét. A film első előzetesét pár hónapja mutatták be és megtudtuk, hogy a főgonosz Namor, Atlantisz ura lesz. 

A kedvcsinálóból egyébként nem derült ki, melyik szereplő viszi tovább a Fekete Párduc kötelességét Wakanda védelmezőjeként, bár valószínűleg a szabadszájú hercegnő, Shuri ölti magára a jelmezt. Ezzel a döntéssel sok rajongó nem ért egyet, köszönhetően a karaktert alakító színésznő koronavírussal kapcsolatos megnyilvánulásainak, továbbá annak az elgondolásnak, hogy a stúdió simán kereshetett volna más színészt T'Challa szerepére. A legtöbben azzal érvelnek, hogy a Marvel nem volt szívbajos, amikor Edward Norton vállalhatatlan volt a Hihetetlen Hulk forgatásán és Wakanda királya megérdemelné a további képernyőidőt, még akkor is, ha más keltené életre Boseman helyett. 

Annak ellenére, hogy a Marvel elkötelezett a döntés mellett, a téma továbbra is foglalkoztatja a világot és az Empire magazin nemrég rákérdezett a stúdió irányításáért felelős Kevin Feige-nél, miért nem kerestek mást? A szakember röviden annyit válaszolt, hogy túl korainak érezné új színészt keresni, mivel a világ még mindig a feldolgozás fázisában van Boseman elvesztését illetően, amit Ryan Coogler rendező nagyon szépen beleszőtt a Fekete Párduc 2-be. 

Személy szerint megértem és tiszteletben tartom a stúdió döntését, azonban a rajongók álláspontját is érdemes figyelembe venni. A Fekete Párduc egy kulturális ikonná nőtte ki magát az afroamerikai és afrikai országokban és T-Challa karaktere viszonylag kevés időt kapott a kibontakozásra. Shuri kiemelése persze nagyon jó pont, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy magyarázzák majd a király halálát egy olyan világban, ahol a legtöbb betegség és sérülés simán gyógyítható a vibrániumnak hála. Akárhogy is legyen, valószínűleg egy izgalmas mozit kapunk és csak remélni tudjuk, hogy a Fekete Párduc 2 jobb minőséget képvisel majd, mint a negyedik fázis eddigi alkotásai. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!