Lelassította az új Nvidia Windows 11 driver a gépeket, de már tölthető a hotfix

Lelassította az új Nvidia Windows 11 driver a gépeket, de már tölthető a hotfix

Ez egyelőre egy béta szoftver, de már dolgozik az Nvidia a teljes értékű, új frissítésen.

Egyelőre ez az ősz az Nvidiáról szól, bár hagy némi kívánni valót a tech óriás kommunikációja. Elsőként az újonnan bejelentett 4000-es széria miatt voltak elégedetlenkedők, mert hiába mutattak egy kis ízelítőt, azért maradtak még kérdések az új csúcsmodellek kapcsán. Aztán után a vezérigazgató tett egy érdekes kijelentést, miszerint ne is álmodjanak a játékosok az olcsóbb hardverekről a jövőben.

Mindenesetre az biztos, hogy nagy lesz a kereslet az új kártyák iránt és talán emiatt is igyekeztek kiadni a Windows 11-hez egy friss drivert. A 22H2-es update viszont amellett, hogy könnyebbé és biztonságosabbá teszi a PC-ket, több furcsát is magával hozott. Egyre többen panaszkodtak arra, hogy a patchelést követően lassult a rendszerük és bizonyos programok futtatása közben szaggatást tapasztaltak, valamint nagyon változó FPS értékeket produkált játékok közben. A vizsgálat után pedig kiderült, hogy a GeForce Experience szoftver volt a hibás mindezekért. A hivatalos GeForce fórumokon az Nvidia munkatársa, Manuel a következőket osztotta meg az esettel kapcsolatban :

„Köszönjük a visszajelzéseket. A Windows 11 22H2 frissítés új grafikus hibakereső eszközöket adott hozzá a rendszerhez, amelyek véletlenszerűen működésbe lépnek és ezáltal csökkentik a számítógépek teljesítményét játékokban. Dolgozunk a javításon.”

A jó hír az, hogy ez a javítás már elérhető. A cég szerint érdemes letölteni a GeForce Experience 3.26 bétaverzióját, ami úgy tűnik megoldja az eddigi problémákat. Ha bárki lassulást vagy szaggatást észlel, akkor érdemes a frissítést telepíteni, de ha még még nem telepítette valaki a Windows 22H2 frissítést, akkor azt is meg lehet várni, amíg az Nvidia kiad egy teljes értékű illesztőprogramot.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!