Visszatér 2023-ban az E3!

Visszatér 2023-ban az E3!

Reméljük, valóban megvalósul, és visszanyeri régi fényét.

Nagy visszatérőt köszönthetünk 2023-ban! Az E3 sok viszontagságon van túl. Az elmúlt években elkezdett megkopni a fénye, kevesebb figyelem hárult rá, a bejelentések terén is csalódást okozott több ízben. Erre még egy lapáttal rátett a koronavírus, ami miatt 2020-ban elmaradt. 2021-ben online formában tartották meg, idén pedig úgy tűnt végleg leáldozik az esemény csillaga, mert ezúttal is elmaradt. Most mégis főnixmadárként támad fel, reméljük, nem lesz tiszavirág életű.

Anno is rebesgettek reformokat, amelyre szüksége lehet a rendezvénynek. A szervező Entertainment Software Association pedig júniusban bejelentette a tapasztalt PAX-szervező ReedPop-pal való partnerségét, amely segít a 2023-as Electronic Entertainment Expo megvalósításában. Most pedig még egyértelműbb formát öltött a projekt, ugyanis bejelentették a show dátumait, valamint az időbeosztás változását, amely szerint az eseményt úgynevezett „ipari" és „közönségnapokra" osztják.

A nagy esemény 2023. június 13-ával kezdődően tér vissza a Los Angeles Convention Centerbe a három napos E3 Business Dayszel, amely csak a „regisztrált ipari személyzet" számára lesz fenntartva, Június 15-én kezdődik a mindenki számára nyitott E3 Gamer Days, amely „meghívja a fogyasztókat, hogy megismerkedjenek a játékok jövőjével, és kapcsolatba lépjenek a fejlesztőkkel, tartalomkészítőkkel, médiaszemélyiségekkel és másokkal."

„Az E3 a globális játékipar egyik kevés lehetősége arra, hogy összejöjjön, és megmutassa a világnak, mit alkot" – mondta Kyle Marsden-Kish, a ReedPop játékiparért felelős alelnöke. „A mi elképzelésünk az, hogy a hagyományos E3-hét megreformálásával újra egyesítsük az iparágat, visszahozzuk ezt a szikrát, és visszaállítsuk az E3 szerepét, mint a játékfejlesztők és a fogyasztók számára valóban varázslatos globális bemutató eseményt."

Jól hangzik, de erősen kérdéses, hogy megvalósulhat-e a céljuk. Ez a fejlesztők és a rajongók oldaláról is probléma, egyáltalán nem biztos, hogy sikerül ismét releváns rendezvénnyé válnia, sok szkeptikus hang van ezzel kapcsolatban. Persze ez 2023-ban úgyis kiderül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szoktad nézni élőben az eseményt?

  • 0 %
  • 100 %