Félmilliárd dollárnál jár a játék, amely talán sosem jelenik meg hivatalosan

Félmilliárd dollárnál jár a játék, amely talán sosem jelenik meg hivatalosan

A közösségi finanszírozás révén elképesztő összeget kaszált már ez a projekt, de egyelőre még mindig az alfa-verziónál járnak a fejlesztők.

Az űr végtelensége és a sci-fi műfaj egyvelege talán még sosem hozta ennyire lázba a stílus szerelmeseit, mint maga a Star Citizen. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Cloud Imperium Games által fejlesztett videójáték továbbra is kapja a támogatást a közösségtől, de még mindig nem tudni mikor jelenhet meg hivatalosan. Alapvetően ezzel nem lenne probléma, de mára átlépte az 500 millió dolláros határt a közösségfinanszírozás, a videójátéknak pedig 2012-ben álltak neki.

Arra viszont nem lehet panasz, hogy ne állnának elő a fejlesztők mindig valami újdonsággal, nem rég például kiadták a 3.7.2-es frissítést, de a program még mindig csak alfa státuszban van, miközben teljes homály fedi a megjelenési dátumot. Eközben a Roberts Space Industries, amely az egyik játékon belüli, űrhajókat gyártó vállalatról kapta a nevét, az űrjátékra adományozott pénzösszeget, valamint az egyidejű felhasználók számát büszkén osztja meg a hivatalos weboldalon. Az elmúlt 10 évben sikerült fél milliárd dollárt összegyűjteni a projektre:

A játék egyébként játszható és a legújabb patch számos funkcióval egészíti ki a hajókat, helyszíneket és új szállítási küldetéseket is tartalmaz. Ennek ellenére a rajongók továbbra is várják a Star Citizen teljes kiadását, de ők is csak a sötétben tapogatóznak ezen a téren. Az Alpha 3.18-as és a 3.19-es update a tervek szerint 2022 harmadik és negyedik negyedévében jelenik meg és további új helyszíneket, hajókat és játéklehetőségeket is magával hoz, beleértve a játék ingyenes sandbox módjához kapcsolódó további tevékenységeket. A játék régóta várt egyjátékos kampánya, a Squadron 42, amelynek főszereplője Mark Hamill és Gary Oldman lesz, szintén még mindig megjelenési dátumra vár.

Ha esetleg valaki nem tud tovább várni a Star Citizen teljes megjelenésére, érdemes lehet kipróbálni a legjobb szimulációs vagy a legjobb űrjátékokat, köztük az Eve Online-t és a megjelenése óta sokat fejlődő No Man’s Sky-t.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!