Jelentések szerint újra kiadhatják a Horizon Zero Dawn-t PlayStation 5-re

Az alig ötéves játék kaphat egy új verziót, de azt még nem tudni, hogy remake vagy remastered formát ölt a Zero Dawn.

Egészen újszerű világot teremtett a 2017-ben megjelenő Horizon Zero Dawn és talán egyetérthetünk abban, hogy remek fogadtatásban részesült és sokak kedvencévé vált Aloy története. Az először PlayStationre, majd később PC-re is megjelenő első részt azóta már követte egy folytatás is, viszont a Forbidden West egyelőre még csak konzolra jelent meg. Mielőtt még a Sony bejelentette volna, hogy ebből is elkészítik a PC-s változatot, most azt pletykálják, hogy előtte összehozzák a Zero Dawn remaster vagy remake változatát. Kezdjük ott, hogy nem teljesen őrült az ötlet, hiszen a Marvel's Spider-Man is kapott egy remastered verziót, pedig fiatalabb alkotásról beszélhetünk a 2018-as megjelenését illetően. Emellett a The Last of Us Part 1 is tiszteletét tette PS5-ön, így ezzel már harmadjára dolgozzák fel és adják ki tulajdonképpen ugyanazt a játékot.

Nem 100%-ig világos tehát, hogy ez egy teljes remake lenne, mint a The Last of Us 1. rész esetében vagy csak egy remaster, de néhány részlet arról árulkodhat, hogy inkább az utóbbi projekt valósul meg. A szóbeszéd szerint ez az új verzió kisegítő lehetőségeket, grafikai boostot és különböző javításokat ad a játékmenethez. Bizonyos értelemben olyan, mintha a Forbidden West extráit kapná meg a Zero Dawn.

Ne felejtsük el, hogy időközben a Sony által felügyelt, Netflixes Horizon sorozatot is bejelentették már, ezért nem lenne véletlen, ha annak megjelenése környékén a játék első részének felújított változata is elérhetővé válna a promóció érdekében. Elég csak arra gondolni, hogy a Cyberpunk: Edgerunners milyen módon dobta meg a Cyberpunk 2077 eladásait, gyakorlatilag soha annyian nem játszottak a 2020. decemberében megjelent alkotással, mint most az elmúlt egy-két hónapban az anime miatt.

Arról is csicseregnek a madárkák, hogy a Sony műhelyében egy multiplayerre kihegyezett spin-off is készül. Hogy ezek közül mi igaz vagy mi nem, azt egyelőre nem tudni, alighanem leginkább arra számíthatunk először, hogy a Forbidden West kap egy DLC-t.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.