Egyre-másra tiltják ki a kereskedőket egy fura indokkal a FIFA 23 FUT piacról

Sok FIFA 23 Ultimate Team játékos értetlenül áll az eset előtt, hiszen egy kitiltási hullámnak köszönhetően kizárták őket a Web App és a Companion App FUT piacáról, pedig semmi rosszat nem tettek.

A népszerű Ultimate Team játékmódban mindig is az egyik legjobb és leggyorsabb módja a coin szerzésnek a kártyákkal való kereskedés volt. Viszont az EA Sports a FIFA 23-ban szigorúbb csalásellenes szabályokat vezetett be, emiatt azonban nem csak a simlis, hanem az átlagos és rendes játékosok is megszívják. Mindamellett, hogy több komoly probléma is van a játékkal, még ez is sújtja a közösséget.

Kezdjük ott, hogy a korábban (FIFA 22-ben) hackerek célpontjává váló FUT Donkeyt például teljes mértékben kizárták a piacról a Web App és a Companion App esetében is. Aztán kiderült, hogy sokkal több kereskedő kapott hasonló figyelmeztetést és büntetést. A röhejes az egészben az, hogy a kiküldött üzenetben egy sikertelen captcha kísérletet jelölnek meg a szabályok megsértésének okaként.

„Szabályaink megsértése miatt fiókját letiltottuk a Transfer Market on the Web és a Companion Apps alkalmazásokban.”

Sajnos számos más játékos is azt állítja, hogy őket is elérte a tilalmi hullám. Egy másik kereskedő, Jake_FutTrading arról számolt be, hogy szerinte miért fordulhatnak elő ezek a kitiltások:

„Idén letiltják a szkripteket és a high keresési funkciókat. Nyilvánvalóan nem azt mondják, hogy te tetted, hanem valószínűleg a snipolás miatt történik mindez.”

A FIFA-ban a snipe az, amikor valaki folyamatosan és gyorsan keres egy bizonyos áron (általában alacsonyabb piaci értékű) játékosokat, hogy olcsóbban és magas viszonteladási értékű kártyákat találjanak.

Bár az érintettek többé nem kereskedhetnek kártyákkal a Web App vagy a Companion App alkalmazásban, nincsenek teljesen kizárva az Ultimate Team piacról. Játékon belül a szokásos módon folytathatják üzelmeiket, de a kérdés, hogy a kitiltott egyének vajon ezt meddig tehetik majd meg. Ezt csak az EA tudja egyelőre.

Kövess Minket!