Twitch: Zabálták az e-sportot a magyar nézők szeptemberben

Twitch: Zabálták az e-sportot a magyar nézők szeptemberben

Nagyon erős számokat produkáltak a hivatalos magyar CS:GO és League of Legends e-sportközvetítések.

Bár összességében csökkent szeptemberre a Twitch-tartalmak fogyasztása, az e-sportokkal foglalkozó csatornák kifejezetten jól szerepeltek a statisztikák alapján. Ha kizárólag a megtekintett órák számát figyelitek, akkor a top 10 legnézettebb magyar stream között megtaláljátok az esport2tv-t és az esport1tv-t is, avagy a hivatalos magyar partnerei az ESL-nek és a Riot Gamesnek meghódították az elmúlt hónapban a legnagyobb online élő közvetítéseket tömörítő platformot. De mi ennek a hatalmas növekedésnek a pontos oka?

Esport2tv szárnyalása, avagy az LEC és az EU Masters még mindig érdekli a rajongókat

55,3%-kal növekedett az összes megtekintett óraszáma Magyarország legnagyobb LoL e-sporttal foglalkozó Twitch csatornájának augusztusról szeptemberre. Ez a legnagyobb ugrás a top 5-ben, de a top 10-ben is csak négyen tudtak jobb értékeket felmutatni. Az LEC utolsó szakaszának közvetítései, valamint Bluerzor sikeres EU Masters szereplése felkeltették az érdeklődést. Rengetegen szurkoltak kedvenc csapataiknak Európa legrangosabb ligájában, de nem kellett félteni a #TEAMZOR-sereget sem, ők is kitettek magukért. Jelenleg ezen a csatornán a 2022-es Worlds meccseit nézhetitek élőben, az idei év legnagyobb nemzetközi League of Legends tornájának csoportkörei péntek 23:00-kor startolnak magyar idő szerint.

Esport1tv nagy ugrása, CS:GO, CS:GO és CS:GO minden mennyiségben

Az 55 100 követővel rendelkező csatornán élőben követhettétek egész szeptemberben az ESL Pro League 16. szezonját, valamint a TWR BLAST EE legizgalmasabb összecsapásait. A hatalmas mennyiségben érkező CS:GO-s tartalmaknak köszönhetően 137,3%-kal növekedett az összes megtekintett óraszám augusztushoz képest. A K&H MNEB CS:GO Kupa 2022 mérkőzései mellett az IEM Road to Rio RMR európai kvalifikációi, majd az ESL Challenger Rotterdam 2022-t, végül a BLAST FALL SHOWDOWN legizgalmasabb pillanatai várnak rátok októberben ezen a streaming felületen.

Top 10 magyar nyelvű csatorna szeptemberben (összes megtekintett óra alapján)

  1. WeAreTheVR - 263 046 óra
  2. Ruben - 116 897 óra
  3. Fyrexxx (Nessaj) - 91 793 óra
  4. esport2tv - 88 796 óra
  5. AdamKissAK - 70 760 óra
  6. eazykee - 64 435 óra
  7. TsBlackii - 57 220 óra
  8. Jordanfaki - 56 479 óra
  9. esport1tv - 56 288 óra
  10. Suri - 55 662 óra

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik e-sportjátékot jobb nézni?