A Blizzard megkérte a közösséget, hogy rendesen játszanak, de nem tesznek semmit ellene

A Blizzard megkérte a közösséget, hogy rendesen játszanak, de nem tesznek semmit ellene

Mindeképpen érdekes módját választotta a fellépésnek a Blizzard.

Nem mondunk azzal sok újdonságot, hogy a különböző játékokban rengeteg olyan felhasználót találunk, aki különböző módon kijátssza a rendszert, hogy előnyt kovácsoljon belőle. Ezt legtöbb esetben a fejlesztők megpróbálják szankcionálni, hiszen amellett, hogy tisztességtelen, nem ritkán más játékosok játékélményét is elrontja. A Blizzard azonban másképp gondolkodik.

Ugyanis a Diablo Immortalban felütötte a fejét egy olyan probléma, hogy néhányan belépnek egy PvP-meccsbe vagy az Elder Riftsbe, ám nem játszanak aktívan, hanem elmennek addig mást csinálni (AFK-olnak). Ezt csinálhatják úgy, hogy teljesen otthagyják és egyhelyben áll a karakterük, vagy például egy kanál segítségével nyomva tartanak egy gombot, de nincsenek ott valójában. Így ingyen teljesítenek feladatokat és szereznek jutalmakat, ami több, mint tisztességtelen. Igazából a megjelenés óta fennálló problémáról beszélünk, és mit tett a Blizzard több, mint 4 hónap alatt? Annyit, mint te meg én, semmit. Csak éppen a mi lehetőségeink kissé korlátozottabbak.

Ez így túlzás persze, mert kiadtak egy közleményt, amiben megkérték a játékosokat, hogy legyenek olyan kedvesek és ne csinálják ezt. Te is meghatódtál, nem?

Amennyiben a válaszod nem, nem benned van a hiba. Szankciók nélkül ez még gyenge próbálkozásnak sem nevezhető. Ráadásul a játék ösztönöz is erre. A büntetés hiánya mellett, PvE-jutalmakat ad, valamint a pay-to-win rendszer miatt sokan nem tudnak érvényesülni más játékosok ellen, ha nem költöttek elég pénzt. A jutalmakat viszont szeretnék megkapni anélkül, hogy folyamatos kudarcélmény érné őket. Súlyos probléma, amivel lehet, hogy komolyabban is foglalkozni kéne. Aztán persze kiderülhet, hogy hatékony a Blizzard módszere, így én is kipróbálnám: Szépen kérek mindenkit: Ne csaljatok semmilyen játékban és ne tegyétek tönkre mások játékát is ezzel! Köszönöm!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszol vagy játszottál a Diablo Immortallal?

  • 86 %
  • 14 %