Újabb fontos mérföldkövet ért el a Diablo Immortal

Rengeteg kritikát kap, mégis hatalmas tömeg játszik vele.

Amennyiben a közvéleményre hagyatkoznánk, úgy tűnne, hogy a Diablo Immortal óriási bukás lett. A megjelenés után felmerült, hogy ez lehet minden idők legrosszabb Blizzard-játéka. A játékosok panaszkodtak a rengeteg mikrotranzakcióra, úgy vélték, hogy pay-to-win a játék, fizetés nélkül nem lehet sikerélményt szerezni. Emellett kellemetlen hibák is felütötték a fejüket. Nos a számok alapján úgy tűnik, hogy a kritikák ellenére népszerű játékról beszélünk.

A múlt héten a cím kevesebb mint két hónap alatt elérte a 100 millió dolláros bevételt a mikrotranzakciókból. Ami igazán döbbenetes, hogy ez csak a mobil platformot veszi figyelembe, és nagyrészt a kínai piac nélkül érte el a Blizzard. Az ázsiai országban ugyanis sokáig veszélyben volt a megjelenés, végül július 25. óta ott is játszhat vele a közösség. Ennek köszönhetően hamar elértek egy újabb mérföldkövet.

Az RPG ugyanis átlépte a 30 millió telepítést! Mindössze egy hét alatt 1,5-szeresére nőtt, ugyanis egy hete még 20 millióról számolt be a Blizzard. Ahhoz, hogy ezt kontextusba helyezzük, a húsz millliót hét hét alatt érte el a játék. A növekedés üteme tehát jelentősen megugrott. Természetesen ez nem tartható, de mindenképpen impozáns. Kína mellett egyébként más csendes-óceáni régióban is megjelent a játék július elején.

„30 millió halandó és rengeteg leölt démon" - jelentette be a Blizzard a mérföldkövet Twitterén. A posztban arra is buzdítják a játékosokat, hogy jelentkezzenek be, és vegyenek át egy köszönetcsomagot a fejlesztőktől, amely egy legendás címert tartalmaz.

Te játszol a Diablo Immortallal?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te letöltötted már a Diablo Immortalt?

  • 33 %
  • 50 %
  • 17 %