Már több, mint 100 millió dollárt költöttek a játékosok a Diablo Immortalra

Hiába támadják sokan a játék mikrotranzakcióit, jövedelmező a Blizzard számára.

Egészen döbbenetes összegeket költenek a játékosok a Diablo Immortalra. A Blizzard RPG játéka június elején jelent meg PC-n és mobilon, ez a kevesebb, mint két hónap pedig elég volt neki, hogy elérjen egy fontos mérföldkövet. Ugyanis a SensorTower digitális elemző platform jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy már több, mint 100 millió dollár, azaz 39,5 milliárd forint értékben vásároltak a játékosok in-game tartalmakat. 

Ez az adat önmagában is sokkoló, de ha hozzávesszük, hogy ez csak a mobilos platformot veszi figyelembe, a PC-s Battle.net boltjában történt vásárlásokat nem, még elképesztőbb ez a szám. Mindezt ráadásul úgy érte el a Blizzard, hogy Kínában még csak most jelent meg a játék, amelyről egy ideig úgy tűnt, veszélyben lehet. Így minden bizonnyal ezek a számok tovább nőnek.

Hiába lehet ez minden idők legrosszabb Blizzard-játéka, hiába támadják rengetegen, hogy pay-to-win és panaszkodnak arra, játékélményt eltorzítják a túlzott mikrotranzakciók és hiába lépnek fel komoly, nagyon zavaró bugok, elképesztő bevételeket könyvel el a játék. Az biztos, hogy ez hihetetlen tempó. A jelentés összehasonlította más mobilos játékokkal is, például a Niantic Pokémon GO-jával, amely két hét alatt érte el a 100 millió dolláros határt és a Nintendo Fire Emblem Heroesával, amelynek tíz héttel a megjelenés után sikerült elérnie ugyanezt a mérföldkövet. A Blizzard nem közölt ezzel kapcsolatos pontos adatokat, de a kínai megjelenés előtt arról számolt be, hogy elérték a 20 millió játékost.

Mit gondolsz a Diablo Immortalról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te vásároltál már a Diablo Immortalban?

  • 100 %
  • 0 %