Veszélyben lehet a Diablo Immortal kínai megjelenése

Veszélyben lehet a Diablo Immortal kínai megjelenése

Megjelenik egyáltalán valaha a Diablo Immortal Kínában?

Nagyon kellemetlen helyzetbe hozta magát a Blizzard. A világ több pontján már megjelent a Diablo Immortal június elején, azonban Kínában ez még várat magára.

Még az is előfordulhat legrosszabb esetben, hogy egyáltalán nem fog megjelenni, sőt veszélybe került több másik cím is, például a Diablo 4, az Overwatch 2, de még a World of Warcraft Dragonflight kiegészítője is.

Mi történt?

Az okok között a Blizzard Weibo-fiókját kell keresni. A legnagyobb kínai közösségi oldalon ugyanis egy Hszi Csin-pingre (a Kinai Népköztársaság elnöke) nézve sértő posztot sikerült megosztaniuk. Ennek következményeként súlyos szankciókat kapott a Blizzard kínai partnere a NetEase, nem megerősített hírek szerint akár három évig nem adhat ki semmilyen játékot a cég. Amennyiben a hírek beigazolódnak, a Blizzardnak valószínűleg együttműködő partnert kell váltania, ha szeretné, hogy játékai megjelenjenek Kínában. 

Emellett a Diablo Immortal marketingkampányát is teljesen leállították az ázsiai országban. A tetemes késés emiatt tovább nőhet. Korábban az volt az indok, hogy még optimalizálják a játékot.

Azt nem tudni, hogy a munkatárs, aki közzétette a posztot, szándékosan a Diablo Immortal fiókjából használta az oldalt, vagy csupán nem vette észre, hogy rossz felhasználóval van bejelentkezve.

Minden esetre az amerikai cég, amely körül így sok botrány robbant ki az elmúlt években, most egy újabb strigulát húzhat, amivel tovább rontotta az általános megítélését.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszol a Diablo Immortallal?

  • 13 %
  • 88 %