Hihetetlen, de igaz: Már a Jegyzettömbben is elfut a DOOM

Hihetetlen, de igaz: Már a Jegyzettömbben is elfut a DOOM

Egy játékfejlesztő a program módosítása nélkül érte el ezt a nem mindennapi teljesítményt. 

Az internet népe évek óta azon versenyez, hogy minél furább platformra adaptálják az id Software 1993-ban megjelent klasszikusát, a DOOM-ot. Korábban már láthattuk a játékot terhességi teszten, gyors éttermi automatán, na meg önmagában is, legutóbb pedig egy John Deere traktorra sikerült portolni, mondván el kell ütni az időt két föld felszántása között. 

Az ember már azt hinné, a lelkes rajongók nem tudnak újat mutatni, de rájöttem, hogy ebben a témában mindig számítani kell a váratlanra. Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy a következő fura platform, ahol futni látom a játékot az a Windows operációs rendszerekbe beépített Jegyzettömb program lesz, de ezt a napot is megértük. A művelet egy tengerentúli játékfejlesztőnek sikerült, aki mindezt úgy érte el, hogy a szoftveren egy fikarcnyit sem módosított, tehát a megfelelő lépések megtétele után akár ti is irthatjátok így a démonokat, akár az otthoni gépeteken is, 60 FPS-ben!

A leleményes projekt a játék megalkotójának és egyben atyaúristenének számító John Romero figyelmét is felkeltette, aki nem csak hihetetlennek nevezte az egészet, de meg is osztotta Twitter oldalán a bejegyzést. Szerintetek egyébként mi lesz a következő őrültség, amin futtatni fogják a játékot? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!