Ha unnád magad aratás közben, játssz Doomot!

Ha unnád magad aratás közben, játssz Doomot!

Mi volt a legextrémebb hely, ahol láttad a Doomot?

Az internet már megmutatta, hogy a Doom a kartondoboztól kezdve a robotporszívón át, még a Doomban is elfut. Ehhez a listához egy újabb elképesztő hely kerül, amire valószínűleg egyikőtök sem gondol. Ami nem meglepő, ha nekem kéne mondanom száz dolgot, nem lenne köztük. Ez pedig a John Deere traktor. A Sick Codes biztonsági kutató a Doom modderrel, Skelegant-tal együttműködve egy John Deere traktor kijelzőjén futtatta a játékot, és a Las Vegas-i Def Con hackerkonferencián bemutatott néhány játékmenetet.

Amennyiben megnézzük a lenti videót, az látható, hogy játék egyfajta átlátszó overlay-ként látszik a kijelzőn. A módosítás és fejlesztés hónapokig tartott, és a John Deere 4240-es traktor által használt Linux rendszer jailbreakelésével járt. Nem is az alapverzióval tudunk játszani, hanem egy olyan moddal, ahol egy traktort irányíthatunk, és azzal kell a szántóföldön irtani az ellenséget.

Természetesen a projekt nem öncélú volt, és nem a játék futtatása volt a lényeg. A Wired beszámolója szerint a Sick Codes egy új jailbreaket is kitalált és bemutatott, amivel root hozzáférést kapott a traktor rendszeréhez. Ez potenciálisan segíthet a gazdáknak megkerülni azokat a szoftverblokkokat, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy saját maguk javítsák a traktort, ami miatt a John Deere-t a múltban már többször támadás érte. Ettől függetlenül mi örülünk a játéknak is, mert érdekes és szórakoztató, hogy milyen újdonságokat fedeznek fel. Traktorunk pedig úgy sincs.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már a legelső Doommal?

  • 22 %
  • 78 %
Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.