Worlds 2022: Változatos a meta, imádják a nézők az összecsapásokat

Worlds 2022: Változatos a meta, imádják a nézők az összecsapásokat

Nincs már olyan hős, amelyet minden VB-mérkőzésen tiltottak vagy választottak.

Javában zajlik az idei év legnagyobb League of Legends tornája, a 2022-es Worlds. A világ legjobb csapatait és játékosait tömörítő mini-bajnokságban olyan sztárokat követhettek majdnem minden nap élőben, magyar nyelven, mint Faker, ShowMaker, caPs és Chovy. A Riot Games a 12.16-os, 12.17-es és 12.18-as LoL-frissítéseket ennek a VB-nek rendelte alá, de nagyon úgy tűnik, hogy megérte a játékegyensúlyért felelős csapatnak meghoznia ezt az áldozatot. A Worlds-meta változatos, többször kiszámíthatatlan, így a nézők jól szórakozhatnak még a "stompos" összecsapásokon is.

53 mérkőzés, 93 hős

A League of Legendsben jelenleg 161 hős érhető el, amelyekkel megvívhatjátok az összecsapásokat a "sima" szervereken. A VB-n majdnem ugyanebből a listából válogathatnak a profik, csak Udyr került a globális tiltólistára. A rework utáni harcost nem érezte még megfelelően kiegyensúlyozottnak a Riot, ezért úgy döntöttek, hogy inkább nem kockáztatnak vele. Nem ez az első alkalom, hogy egy már megjelent/átalakított karaktert kitiltanak az év legfontosabb versenyéről.

  • 2021-ben Akshan és Vex,
  • 2020-ban Samira és Yone,
  • 2017-ben Ornn,
  • 2015-ben Gragas
  • 2012-ben Rengar, Syndra és Kha'Zix kapott Riot általi bannokat.

Az idei világbajnokságon Aatrox neve bukkan fel legtöbbször a draftok során, a Darkin pengével kaszaboló topost 96,2%-ban tiltják vagy választják. Összességében a legtöbbet bannolt hős jelenleg Kalista, a legtöbbet választott Aatrox. A legalább 5 meccsen választott hősök közül a legnagyobb győzelmi aránnyal Tahm Kench és Sivir rendelkeznek, 83,3%-ban megnyerték eddig azok a csapatok a mérkőzésüket, amelyek ebből a párosból pickeltek.

Nemcsak a hősök, hanem egy tárgyváltoztatás is jót tett a metának. A Stopwatch nerfeknek köszönhetően jobban át kell gondolnia az idézőknek, hogy mikor költenek el 750 aranyat erre az időnyerő itemre. Egyre kevesebb az olyan harc szerencsére, amelyben azt kell végig néznie a közönségnek, hogy minden karakter átmenetileg sebezhetetlenné és célozhatatlanná válik. Remélhetőleg ezek a trendek megmaradnak a hátralévő 11 mérkőzésnapon is, így a történelemkönyvekben úgy szerepelhet majd az idei Worlds, mint az egyik legváltozatosabb világverseny, amelyet valaha megrendeztek LoL-ban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik a kedvenc lövészed a jelenlegi Worlds-metában?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.