A 2K Games megerősítette, hogy játékosaik adatait is ellopták tőlük

Illegálisan fértek hozzá kényes adatokhoz a hackerek, részüket el is lopták.

Szeptember végén a kiadó közölte, hogy az ügyfélszolgálatát kompromittálták. Ez nem sokkal a GTA-szivárogtatás után történt, így elmondhatjuk, hogy a Take-Two jobb szeptembert is el tudott volna képzelni magának. A két támadásnak nem volt köze egymáshoz, ettől függetlenül érzékenyen érintette a kiadót.

A 2K-incidensnél megkérték a játékosokat, hogy változtassák meg jelszavaikat. A 2K szerint egy harmadik fél illegálisan hozzáférhetett az egyik beszállítójának a cég által használt ügyfélszolgálati platformhoz tartozó hitelesítő adataihoz, majd hozzáférhetett a bizalmas ügyféladatokhoz, és rosszindulatú linkeket küldött néhány játékosnak. Október 6-án a 2K elkezdte felvenni a kapcsolatot azokkal az ügyfelekkel, akiknek az adataihoz hozzáfértek és eladásra kínálták őket.

„Az illetéktelen harmadik fél hozzáfért és lemásolt néhány olyan személyes adatot, amelyet akkor rögzítettünk Önről, amikor támogatásért fordult hozzánk, beleértve az e-mail címét, a helpdesk azonosító számát, a gamertaget és a konzol adatait. Nincs arra utaló jel, hogy a rendszereinkben tárolt pénzügyi adatait vagy jelszava(i)t veszélyeztették volna. Azonban óvatosságból minden játékosunkat arra biztatjuk, hogy a jelszavak visszaállításával és a többfaktoros hitelesítés aktiválásával biztosítsák fiókjaikat, ha még nem tették meg." – áll a 2K közleményében. A néhány játékosnak küldött rosszindulatú link olyan programot tartalmazott, amely képes volt veszélyeztetni az eszközeiken tárolt adatokat, beleértve a jelszavakat is. A 2K azt tanácsolta a játékosoknak, akik rákattintottak a linkre, hogy azonnal indítsák újra számítógépüket, alkalmazzák a legjobb kiberbiztonsági gyakorlatokat, állítsák vissza az összes jelszavukat, valamint használjanak frissített vírusirtó szoftvereket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te is kaptál levelet a 2K ügyfélszolgálatától?

  • 0 %
  • 100 %