Inaktív klánok játék nélkül is bejutnak a top 10-be Diablo Immortalban

Inaktív klánok játék nélkül is bejutnak a top 10-be Diablo Immortalban

A Diablo Immortal klánok a Blizzard RPG játék nélkül is bejutottak a legjobb tíz ranglista közé, így a rajongók kíváncsiak a minősítési rendszer működésére

Lecsengeni látszik a Diablo Immortal körüli hercehurca és szép lassan mindenki beletörődik, hogy olyan a játék rendszere amilyen. Persze azért nem eszik ilyen forrón a kását. A Blizzard pedig nem lassít, hiszen nem rég kiadta az Overwatch 1.5, pontosabban második részét, viszont ebbe is bekerült a Battle Pass, ami egyesek szerint egy szép kis megoldás arra, hogy még több lóvét húzzanak ki a játékosok zsebéből. A pénzszivattyú tehát nem csillapodik az új játékkal sem.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor most egy újabb különös jelenség borzolja az aktív Diablo Immortal játékosok és csapatok idegrendszerét. Egyre több jelentés érkezik ugyanis arról, hogy inaktív klánok jutnak be játék nélkül a legjobb 10-be és ezáltal a Shadow War eseményre. Ez arra késztette a rajongókat, hogy megvizsgálják, hogyan is működik a rendszer a színfalak mögött, ha ilyen furcsának tűnő dolgok megtörténhetnek. A legfurább tényleg az az egészben, hogy valójában egyes klánok igazából részt sem vesznek adott eseményeken. Az egyik esetben egy ágrajzon három inaktív klán is feltűnt, ami azt jelenti, hogy közülük kettő automatikusan a fináléig menetel. Ennek eredményeként ott szerepelt a nevük a legjobb 10 Dark Clan ranglistáján.

A felhasználók szerint az lehet a háttérben, hogy a tie breakek miatt ezeket a klánokat magasabb szintre rangsorolja a rendszer, mint azokat, akik ténylegesen részt vesznek a meccseken, de végül veszítenek. A szerverükön egyik legjobban értékelt klán egyik játékosa a következőkről számolt be:

„A második legerősebb klán nem jutott be a top tízbe, mert háromszor meccseltek velünk és mind háromszor veszítettek. Eközben két halott klán meg bejutott a legjobbak közé. Nevetséges.”

Egy másik példa is hasonló helyzetre utal: két inaktív klán, akiknek nincs is játékosa, megmérkőzhet egymással a rendszerben. Úgy tűnik, hogy a probléma a Diablo Immortal tie-break rendszerére vezethető vissza, mivel a játék az elvesztett mérkőzéseket hamarabb veszi figyelembe és fontosabbnak tartja, mint magát a lejátszott mérkőzések számát vagy azt, hogy mikor tolta le valamelyik klán az utolsó meccsét. Ezért azok a csapatok, amelyek aktívak, de elveszítették a meccseiket, hátrébb kerülnek a rangsorban azokkal szemben, akik meg sem jelentek. Ráadásul olyan megjegyzés is született, miszerint:

„Ha hamarabb buksz el egy csatát, az szinte garantálja a wildcard helyek egyikét. Ha több klán is döntetlenre áll, azt a klánt választja ki a rendszer, amelyiknek a meccse a leggyorsabban ért véget.”

Ez pedig azért eléggé elkeserítő az aktív klánok számára, amelyek így egyértelműen lemaradnak a Rite of Exile eseményről, mert az inaktívak kiszorítják őket. A probléma pedig még nagyobb, mivel a Rite mind a tíz legjobb Dark klánt összerakja a szerveren a jelenleg uralkodó Immortal frakcióval, viszont elég egy inaktív klán egy ilyen tízes listán és akkor lényegében az Immortalok free wint kapnak. Az i-re a bizonyos pontot pedig az teszi fel, hogy a Blizzard az AFK játékosok miatt érkező panaszáradatra mindössze annyit válaszolt, hogy legyen a közösség kedvesebb, ahelyett, hogy bármilyen szabályt vagy büntetést bevezetne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!