LoL: Tyler1 temeti Észak-Amerikát, de nem a 3-15 miatt

Nem mindenki örül annak, hogy Észak-Amerikában rendezik meg a 2022-es League of Legends-világbajnokságot.

Csúfos eredménnyel, katasztrofális teljesítménnyel búcsúzott az összes NA LCS-csapat a 2022-es Worldstől. Bár az Evil Geniuses továbbjutott a főtáblára a Play-In szakaszából, ott mindössze egyetlen győzelmet sikerült szereznie Inspiredéknek. Hasonló 1-5-öt tudott felmutatni a Cloud9 és a 100 Thieves is, így összesítésben 3-15-öt sikerült "repesztenie" a major régiónak. Ez csak az egyik pofon a NA-nek, de Tyler1 szerint van még egy kifejezetten hátrányos következménye annak, hogy ezen a kontinensen rendezik meg az év legnagyobb LoL versenyét.

A nézőszámok nem hazudnak

Tulajdonképpen senkinek sem jó igazán, hogy az Egyesült Államokban és Mexikóban rendezik meg a Worldsöt. Az európai nézők időzónája alapján éjjeli és hajnali sávban követhetőek az összecsapások a 6-10 órás eltérés miatt, a kínai és dél-koreai nézők szintén hajnalban, valamint a délelőtti órákban csatlakoznak be a közvetítésbe a 10-12 órás tolódás miatt. Kizárólag a észak-, közép- és dél-amerikai nézőket szolgálja ki ez a VB, ami meglátszódik a nézőszámokon.

  • Az elmúlt évhez képest a főtábla csoportkörének egyidejű legmagasabb nézőszáma 38%-kal esett vissza (1 390 933)
  • Az átlagos nézőszám a Group Stage-ben tavalyhoz képest 37%-kal csökkent (826 034)
  • Az összes megtekintett óra, szintén a top 16-ban, 41%-kal redukálódott (46 533 261 óra)

Tyler1 kritikája

A világ legnézettebb LoL-streamere rávilágított arra, hogy az NA-régió tartalomgyártói nem versenyezhetnek a világbajnoksággal, vagyis el kell fogadniuk a tényt, hogy a nézőik átszivárognak a VB közvetítéseire. Tarzaned, Bobqin, ChaseShaco és a többiek masszív nézőszámokat veszítettek októberre úgy, hogy a Worlds-nézettség sem szárnyal. A Riotnak mindenképpen át kell gondolnia a jövőben, hogy hova éri meg elvinnie a nemzetközi tornákat, legyen szó MSI-ról vagy Worldsről, ugyanis az a cél továbbra is, hogy minél többen nézzék, kövessék és játsszák a League of Legendset.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jövőre melyik kontinensre viszi a Riot a Worldsöt?