Worlds 2022: 5 érdekesség a negyeddöntőkből

Worlds 2022: 5 érdekesség a negyeddöntőkből

Az első két széria sajnos nem volt túlságosan izgalmas, de a második kettőre nem lehet egyáltalán panasz.

Magyar idő szerint szombat éjjel folytatódik a 2022-es League of Legends-világbajnokság, az első elődöntőben a T1 és a JDG Intel Esports Club küzd meg. Vasárnap dél-koreai rangadót követhettek élőben, a Gen.G szeretné a DRX nagy menetelését megállítani. A negyeddöntők nem mindennapi eseményekkel és teljesítményekkel nyűgözték le a nézősereget, érdemes visszatekinteni arra az 5 érdekességre, amely rányomta a bélyegét a torna ezen szakaszára.

A KDA-király, avagy Gumayusit nem sikerült megállítani

Óriási fölénnyel nyerte meg ezt a statisztikai kategóriát a T1 lövésze. 18 gyilkosság, 20 támogatás és mindössze 2 halál fűződik a nevéhez. A 3-0-s RNG elleni szériában abszolút ő volt a legmegbízhatóbb pontja a csapatnak, Keria oldalán arra készül a fiatal lövész, hogy az MSI után a Worldsön döntőbe jusson.

Faker rekordja, irány újra az elődöntő

Nem szakadt meg a valaha volt legjobb és legeredményesebb idéző nagy sorozata. Faker eddig minden LoL-világbajnokságán (2013, 2014, 2016, 2017, 2019, 2021 és most 2022) eljutott az elődöntőig, most sincs ez másképp.

A második fordítás 0-2-ről (reverse sweep) a VB-k történetében

A DRX olyan dolgot vitt véghez, amely eddig csak a Top Esportsnak sikerült. Knighték 2020-ban a Fnaticot küldték haza egy 0-2-ről megfordított Bo5 után, Deftéknek a címvédő, Edward Gaming Hycan ellen sikerült ez a bravúr.

Két újonc a top 4-ben

Sem a JDG Intel Esports Club, sem a DRX nem járt még Worlds-elődöntőben. A T1 hetedik alkalommal jutott el legalább eddig a szakaszig, a Gen.G-nek 2021 után ez a második alkalom, hogy a fináléért harcolhat.

Három olyan játékos van az elődöntőben, akik még nem töltötték be a 20. életévüket

A legfiatalabb Zeus. A T1 felső ösvényese az egyetlen a legjobb 20 idéző között, aki 2004-ben született. Zeka és Oner néhány hónapra van attól, hogy a második X-be lépjenek. Elképesztően fiatal a Faker körüli négyesfogat, azonban már jelentősebb nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, ami sokat segíthet a JDG elleni rangadón.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Faker újra eljut a döntőig?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.