Lelépnek a Rocksteady vezetői hónapokkal a Suicide Squad megjelenése előtt

Lelépnek a Rocksteady vezetői hónapokkal a Suicide Squad megjelenése előtt

A rajongók aggódnak a kialakult helyzet miatt.

Suicide Squad: Kill The Justice League még mindig nem rendelkezik konkrét megjelenési dátummal, várhatóan 2023 tavaszán érkezik, ám ebbe most beleszólhat egy változás a vezetőségben. A Rocksteady Studios társalapítói, Sefton Hill és Jamie Walker 2022 végén távoznak a cégtől, mindössze néhány hónappal a játék megjelenése előtt. A távozásukat a Warner Bros. Interactive elnöke, David Haddad jelentette be, aki kiemelte, a csapat nagyszerű vezetőket veszít most el.

„A Rocksteady Studios meglátogatása mindig hatalmas élményt jelentett – a részletekre való odafigyelés, az emberek energiája és az az érzés, hogy milyen egy fantasztikus stúdióban dolgozni" - írta Haddad. "A játékfejlesztés minden területén a legmagasabb minőség és kiválóság mellett kötelezték el magukat, miközben kiemelt prioritást jelentett, hogy gondoskodó kultúrát biztosítanak az alkalmazottaiknak."

Hill és Walker elmondták, hogy a Rocksteadytől való távozásuk nagyon nehéz volt, az érzelmeik nem könnyítették meg a döntést. 2004-ben alapították a stúdiót, azóta együtt lélegeztek a csapattal. „Lehetőséget adott nekünk arra, hogy azt csináljuk, amit a legjobban szeretünk: kivételesen tehetséges emberekkel nagyszerű játékokat készíteni. Nagyon büszkék vagyunk az itt dolgozó csapatra, az első játékunktól, az Urban Chaostól kezdve a közkedvelt Arkham-sorozaton át az epikus Suicide Squadig fantasztikus játékokat készítettünk. Most, hogy a Suicide Squad biztos kezekben van, és az itteni csapat erősebb, mint valaha, itt az ideje, hogy átadjuk a gyeplőt, és hogy egy új közös játékkalandba kezdjünk." 

A Rocksteady termelési igazgatója, Nathan Burlow veszi át a stúdió igazgatói posztját, míg Darius Sadeghian a stúdió termékigazgatói szerepét tölti be. A bejelentés derűs hangvétele ellenére Hillék távozásának időzítése aggodalmat keltett néhány Rocksteady-rajongóban. Az Öngyilkos osztag eredetileg idén jelent volna meg, így lehetséges, hogy a döntés a távozásról már a késés előtt megszületett, de ez még márciusban történt, és egészen mostanáig nem volt szó arról, hogy komolyabb átszervezés történt volna a vezetőségben. A fejlesztés ezen a pontján vélhetően nincs más hátra, mint a játék csiszolása, ami azt jelenti, hogy Hill és Walker számára amúgy sem marad több kreatív munka, így talán a programot és annak minőségét nem érinti a változás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te várod az új Suicide Squad-játékot?

  • 33 %
  • 67 %