Megvan hány epizódos lesz a hamarosan debütáló The Last of Us első évada

Megvan hány epizódos lesz a hamarosan debütáló The Last of Us első évada

Ti készen álltok már az apokaliptikus kalandra?

Miután a Sony Interactive Entertainment már a harmadik rókabőrt is lehúzta a Naughty Dog féle The Last of Us Part 1-ről (az eredeti 2013-as megjelenés után jött egy remastered, majd idén egy remake is), itt volt az idő, hogy egy másik műfajban is megvessék a lábukat. Az HBO-val karöltve belevágtak a sorozat megalkotásába, mostanra pedig ott tart a projekt, hogy januárban debütál a Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) kalandjait bemutató széria. A hivatalos dátum bejelentése egyébként azután történt, hogy a sasszemű HBO Max felhasználók kedd reggel kiszúrták a streamingplatform hibáját, amikor is idő előtt került ki az oldalra a premier időpontja. A jó hír emellé, hogy a népszerű PlayStation videojátékon alapuló sorozat első évada kilenc epizódból áll majd.

A történet szerint a két főszereplő egy poszt-apokaliptikus Amerikában igyekszik túlélni a mindennapokat, miután zombiszerű szörnyek, úgynevezett klikkerek lepték el az országot. A cordyceps gombák spórái által terjesztett fertőzés az agyat támadja meg, ez a halálos betegség pedig villámgyorsan feldúlta a világot, áldozataiból furcsa szörnyszülötteket hozva létre. Az videojátékhoz hasonlóan Joelnek is át kell kelnie az országon Ellie-vel egy fontos küldetés érdekében, miközben mindenféle veszély leselkedik majd rájuk útjuk során.

A The Last of Us protézistervezője, Barrie Gower korábban már elmondta a Varietynek, hogy a klikkerek megtervezése számára egy valóra vált álom.

„Amiket leforgattunk és amennyit láttam a műsorból, az nagyon igazinak és hitelesnek tűnik a játékhoz hasonlóan. Remélem, hogy a fanoknak is elnyeri majd a tetszését és rengeteg új rajongót szerez magának a széria.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!