Halmokban árulják Vietnámban a legerősebb videokártyákat az utcán

Halmokban árulják Vietnámban a legerősebb videokártyákat az utcán

Egy jól megtermett RTX3080-at legyen szíves! Kettő kisebb lett, maradhat?

Viccet félretéve, sajnos manapság tényleg az a helyzet, hogy a szilíciumhiány, a világjárvány, a termelési problémák, a környezeti katasztrófák és a kriptobányászat mind-mind hatással voltak az élet minden területére, ezáltal a hardver piacot sem kímélték. Annak ellenére sem, hogy itt leginkább az váltotta ki a korábbi készlethiányt, hogy a bányászok marokszámra orozták el a gamerek orra elől a legjobb videokártyákat. A kriptopiac megváltozása és a VGA-kal való bányászat visszaesése viszont most új távlatokat nyitott, hiszen sok olyan személy van, aki szabadulna a bivaly erős videokártyáitól. Nem volt egyszerű tehát annak a helyzete, aki újítani szeretett volna otthonra egy GPU-t, mivel nem csak az árcédulákat kellett erősen vizslatnia, de az is előfordult, hogy egy adott típusból nem nagyon lehetett kapni sehol.

Mindenesetre most Vietnámban úgy tűnik dőzsölnek a videokártyák terén, hiszen Lê Thành – aki magát VGA királynak hívja – is „elkeseredett lépésre” szánta el magát. A közösségi oldalakon megosztott fotókon és videókon úgy tűnik, hogy az utcai kereskedő „kiloszámra” igyekszik értékesíteni a járókelőknek a GPU-kat. Valószínűleg nem véletlenül éppen most vágott bele ebbe a nem mindennapi üzletbe, miután a kriptobányászat kezdi elveszíteni régi fényét és új kártyák jelennek meg piacon, nem meglepő, hogy egyre több használt kártya válik eladóvá. Alighanem az ember nem egy utcai árustól szeretne egyébként sem videokártyát vásárolni, mégis van valami különleges abban, hogy az út szélén árulja ezeket a hardvereket az úriember. Emellett viccet is csinál a dologból, hiszen megörökítettek például olyan jelenetet is, amikor egy robogós megállt előtte, választott néhány videokártyát, melyeket Thành lemért egy mérleggel, majd egy zacskóba téve átnyújtott.

Egyébként szép lassan teret hódít magának az Nvidia új zászlóshajója, az RTX4090, bár nem mindenki azt kapja a pénzéért, amit éppenséggel rendelt. Illetve november 3-án az AMD is bemutatja az új videókártya szériáját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!