CoD: Túlságosan jól sikerült a célzás rásegítés, kiakadt a közösség

CoD: Túlságosan jól sikerült a célzás rásegítés, kiakadt a közösség

Úgy tűnik, a PC-sek nem csak elvesztették előnyüket, még hátrányba is kerültek.

A videojáték ipar megoldást kínált arra a crossplay képében, hogy a különböző platformon játszó baráti társaságok együtt is élvezhessék a játékokat. Ezzel a közösséget is jobban egybe tartotta, ráadásul a várakozási időre is hatással volt, hiszen a több játékossal gyorsabban kerültél be egy meccsbe. Azonban ezzel egy olyan probléma ütötte fel a fejét, hogy a kontroller és az egér+billentyűzet eltérő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezáltal egyik vagy másik előnybe kerül bizonyos játéktípusoknál. A lövöldözős játékok esetében a PC-sek voltak előnyben, mert a célzásban nem lehetett a joystickkel az egeret megverni. Voltak, akik emiatt fordítottak hátat a crossplay lehetőségeknek, talán elhamarkodottan.

Ugyanis erre válaszként találták ki az aim assistot, vagyis a célzás rásegítést. Ezzel a kontrollerrel játszók kaptak egy kis segítséget a célzáshoz. Nem csinált meg mindent helyettük, de némileg az ellenfél irányába terelte a célzókeresztet. Legalábbis papíron. Ugyanis úgy tűnik, a Call of Duty: Modern Warfare 2 estében kicsit túllőttek a célon. Rengeteg játékos panaszkodik arra, hogy játszhatatlan a multi a konzolosok ellen PC-n, akkora előnyt jelent az assist.

Még arra is vannak panaszok, hogy az aim assist a füstön és a tűzön keresztül is követi a célpontokat, pedig te nem is látod éppen őket. Persze vannak eltérő vélemények, nem mindenki ért egyet azzal, hogy az aim assist OP lenne, és az statisztikák sem mutatnak nagy dominanciát. Azonban az világos, hogy messze nem tökéletes a rendszer. Az eltérő tapasztalatokat egyébként okozhatják az eltérő beállítások is. Viszont a Modern Warfare 2 esetében problémát jelent az, hogy ezt akkor sem tudják sokan elkerülni, ha szeretnék. Ugyanis PC-s és Xboxos játékosok nem tudják kikapcsolni a crossplayt, ez csak a PlayStation 5 tulajdonosok privilégiuma. Ez azért is furcsa, mert az Activision másik lövöldéjében, az Overwatchban merőben más a filozófia. Mindenképpen kellene tehát valamit kezdeni a problémával, és alsó hangon finomítani a rendszeren, hogy igazságosabb legyen.

Mutatunk is két videót, amin ti is láthatjátok működés közben. Az is kiderül belőlük, hogy csak akkor működik, ha mozgunk, egy helyben állva semmi sem történik a célkereszttel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te milyen platformon játszol?

  • 86 %
  • 14 %
  • 0 %