Elon Musk e-mailben bocsájtott el egy halom embert a Twittertől

Elon Musk e-mailben bocsájtott el egy halom embert a Twittertől

Pénteken pedig senki nem mehetett be a munkahelyére, hiszen aznap reggel tudta meg, hogy miként alakul a jövője.

Nehéz kiigazodni Elon Muskon, hiszen még a Twitter megvásárlása előtt belengette, hogy az alkalmazottak 75%-át elküldi a platform megszerzését követően, majd ezt finomította és rájött, mégsem feltétlenül kellene megválni annyi embertől. Most, hogy valóban övé az egyik legnagyobb közösségi hálózat, úgy tűnik bekeményített. Elsőként a vezetőséget ritkította meg, most pedig, bár nem a legnemesebb módszerrel, de utat mutatott a beosztottak nagy részének is.

Beszámolók szerint november 3-án, csütörtökön egy Elon Musk által megfogalmazott kör e-mail fogadott minden dolgozót:

„Csütörtökön írt egy köremailt a Twitter dolgozóinak, hogy másnap, azaz pénteken hatalmas elbocsájtási hullámra számíthatnak.”

A levél további részeit tekintve az is kiderült, hogy bár nehéz lépés ez, mégis szükségszerű Musk szemében, hogy a vállalat egyenesbe jöjjön. Ettől függetlenül azért azt a milliárdos is érzi, hogy sok olyan személy is van az elbocsájtottak között, akiknek sokat köszönhet maga a Twitter, azonban a jövőbeli sikerek érdekében nem volt más választása. A legfurább része az üzenetnek egyébként az volt, hogy minden beosztott csak pénteken reggel tudta meg, hogy folytathatja e- a munkáját avagy sem. A cég legfőbb irodaházát is bezárták erre a napra, így senki nem mehetett be dolgozni. Bár erre az volt a magyarázat, hogy a dolgozók és a cég adatait védték ezzel, mivel ilyen módon senki sem tudott eltulajdonítani semmit.

Jelenleg annyi információ kering a neten, hogy a Twitter alkalmazottainak a felét, tehát körülbelül 3500 embert érint az elbocsájtási hullám. Musk szemét ebből a szempontból az szúrta már régebb óta, hogy minden programozóra legalább 10 másik ember jut, aki az ő melóját felügyeli, ez pedig tarthatatlan állapot.

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor a kör-e-mailes módszere miatt Muskot beperelték. Ennek oka szimplán az volt, hogy az Egyesült Államokban a szövetségi törvények kimondják, hogy ekkora számú leépítés csak akkor lehetséges, ha legalább 60 nappal előre bejelenti a vezetőség. Bár nem véletlen az sem, hogy azonnal nekiestek Musknak, mivel a csoportos pert az a Shannon Liss-Riordan ügyvéd kezdeményezte a munkatársak nevében, aki a Teslánál hasonló kirúgási hulláma – az akkor a dolgozók 10%-át érintette „csak” – után is bíróságra vitte az ügyet. Musk akkor annyival letudta az egészet, hogy az ilyen per "magától értetődik". Liss-Riordan ezzel azt szeretné elérni, ha minden munkatárs megtudná, hogy nem kell aláírnia semmit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!