Lesz új CoD 2023-ban, meg nem is: Ingyenes formában érkezhet jövőre az „új játék”

Lesz új CoD 2023-ban, meg nem is: Ingyenes formában érkezhet jövőre az „új játék”

Nem egy teljesen új epizóddal készül az Activision, hanem egy új, szolgáltatásalapú megoldással akarnak előrukkolni.

Úgy tűnik, hogy az évenkénti, epizodikus formában megjelenő Call of Dutyról lemondhatunk, mivel a kiadó szeretné némileg megreformálni a szériát. Az Activision pénzügyi jelentése gyakorlatilag megerősítette, hogy 2023-ban egy új, prémium Call of Duty jelenik majd meg . A legjobb az egészben, hogy szeretné tovább életben tartani a vállalat az aktuális játékot, mintsem minden esztendőben egy új alkotással megörvendeztetni a rajongókat. Óriási figyelemmel követik az eseményeket a rajongók, ami nem véletlen, hiszen hatalmas erővel bír ez a franchise, ugyanis csak ennek a játéknak köszönhetően is képesek letenni a voksukat a játékosok egy konzol mellett. Nem véletlenül tart attól a Sony sem, hogy egy szép napon Xbox exkluzívvá válhat a játék és az bizony nagy visszaesést okozhatna a PlayStation eladások számaiban.

Ha a sormintát vesszük alapul, akkor az egy esztendővel ezelőtti Sledgehammer féle Vanguard után az Infinity Ward készítette el a Modern Warfare II-t, így a menetrend szerint 2023-ban a Treyarch-on lenne a sor a következő CoD-ot illetően. A minta viszont ebben a formában megszakad, miután egy teljes epizód helyett inkább csak egy hatalmas frissítéssel készülnek majd a fejlesztők, ami ráadásul teljesen ingyenes lehet mindegyik platformon.

Az év elején Bloomberg egyik munkatársa, Jason Schreier egyébként már beszámolt arról, hogy a vállalat most kihagyja a Treyarch Games 2023-as alkotását, szóval úgy tűnik ez tényleg nem egy légből kapott információ volt. 2004 óta ez lenne az első év, mikor nem kapna a közösség egy új részt a sorozatból. Elméletileg azért döntöttek így az Activisionnál, mert a Vanguard eladásai csúnyán alulmúlták az elvárásokat, miközben a Treyarch nagyrészt a következő free-to-play játékán dolgozik, így nem sok energiájuk maradna egy teljes értékű CoD lefejlesztésére.

A prémium verzió egyébként sokféle extra tartalomra utalhat, beleértve a Warzone 2 újdonságait, a Modern Warfare 2 DLC-it vagy szimplán csak új pályákat, fegyvereket és egyéb nyalánkságokkal bővítik a felhozatalt. Az sem tisztázott még, hogy az alapjában véve ingyenes update vajon minden része pénz nélkül beszerezhető lesz-e vagy bizonyos tartalmakért mégis perkálnia kell majd a felhasználóknak, hiszen valamivel azért majd pótolnia kell az Activisionnek a kieső bevételeit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!