Mobilos kiadást kap a legendás Monster Hunter-széria

Mobilos kiadást kap a legendás Monster Hunter-széria

Sajnos PC-re ritkán kapunk Monster Huntert, de mobilon is mindenképpen kipróbálnánk.

Hat teljesértékű fő epizód és megannyi kiegészítő, spin-off, óriási rajongóbázis, több, mint 50 milliós eladás a széria életében. Nem, nem egy olyan AAA-kategóriás szörnyről van szó, ami minden évben kiadja ugyanazt, ami minden évben elérhető a létező összes platformon és ami minden évben milliókat, akár milliárdokat termel. Ezúttal a 2005 óta futó Monster Hunter-szériáról van szó, ami a különböző Nintendo masinák egyik legjobb sorozata, legyen szó akár a korai, akár a legfrissebb részekről.

A 2021 tavaszán megjelent Monster Hunter: Rise már több, mint 11 millió példányban kelt el, a széria legjobban fogyó darabja pedig jelenleg a 2018-as World, amiből szeptemberi adatok szerint, már több, mint 18 millió fogyott. Most pedig úgy tűnik, hogy egy régi-új fejezet nyílik a Monster Hunter-játékok életében, jön a Monster Hunter Mobile!

Volt már hasonló próbálkozásuk, de a sokáig csak Japánban futott, majd 2022 júniusában leállított mobilos Monster Hunter Riders nem volt túl nagy siker és akkor még finoman fogalmaztam. Azért a Capcom volt a felelős, most azonban egy olyan csapat végzi a fejlesztést, aki már bizonyított a mobilos piacon.

A Monster Hunter Mobile-t ugyanis a Tencent egyik leányvállalata, a TiMi Studio Group heggeszti! Ők hozták tető alá többek között a Call of Duty Mobile-t is, ami idén májusban elérte a 650 milliós letöltést is. A projekt tehát jó kezekben van, most már csak az a kérdés, hogy mit is szeretnének csinálni a játékkal és, hogy azt hogyan tudják majd megvalósítani. Talán az év végi The Game Awards során erről a játékról is többet hallhatunk majd.

Az EA Monster Hunter-féle játékát láttad már?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!