LoL: Más régiók is megjelennek majd az Arcane 2. évadában?

LoL: Más régiók is megjelennek majd az Arcane 2. évadában?

Izgatottan várjuk a második évadot!

A League of Legends világában játszódó Arcane sorozat óriási sikert aratott, a rajongók pedig már tűkön ülve várják a második évadot. Jinx és Vi története megragadta és magával rántotta azokat is, akiknek korábban semmilyen kapcsolata sem volt a LoL-lal. Sikerült úgy tálalni, hogy a Runaterrát ismerők is élvezzék, és az avatatlan szemek is megtalálták a szórakozásukat. Az első évad elsősorban Piltover és a földalatti Zaunban élők közötti kapcsolatra összpontosított. Lehet ebben változás?

A rajongók szerették a történetet, de nem is lennének igazi fanok, ha betelnének ennyivel. Szeretnék Runaterra más területeit is látni. Az Arcane showrunnerje, Christian 'Praeco' Linke elmondta, hogy nyitottak az ilyen irányú bővítésre. Azonban az élet úgy jó, ha zajlik, sajnos nem ennyire egyszerű a történet. Ugyanis nem akarják elsietni a dolgokat. Az Arcane egy hétéves projekt volt, és ez alól a többi régió sem kivétel. Ahhoz, hogy jól sikerüljenek, minden régiónak hasonlóan sok időre lesz szüksége.

„Mindenképpen szeretnénk más régiókat is felfedezni" – folytatta Praeco. „Ugyanakkor mindannyian láttunk már olyan sorozatokat és filmeket, amelyek túl gyorsan próbálnak túl sok különböző perspektívát belezsúfolni. Azt hiszem, előbb ki kell érdemelnünk magunknak egy nagyobb világképet. Szóval a jövőben mindenképpen jönnek, de meg kell találnunk a megfelelő tempót ahhoz a történethez, amit el akarunk mesélni."

Ez alapján a második évadban valószínűleg maradnak a bemutatott világnál. Sőt, az sem kizárt, hogy a többi régió egy teljesen új sorozat részeként debütál majd, és az Arcane kizárólag Piltover és Zaun területén marad. Erre jó okuk van: az Arcane sikerének része volt, hogy képes volt arra az egy régióra koncentrálni. A sorozat társalkotója, Alex Yee úgy nyilatkozott, „Az Arcane-en való munka egyik öröme az volt, hogy lehetőségünk volt mélyen belemerülni Piltover és Zaun stílusába, megjelenésébe és kultúrájába. A Riotnál természetesen megvannak az elképzeléseink, de még mindig ott van a felfedezés varázsa, valahányszor időt fektetünk a Runeterra egyik régiójának koncepciójának megalkotásába."

Mit tudtunk meg a második évadról?

Linke és Yee nagyon sejtelmes és rejtélyes volt, két szót említettek: „háború" és „rubicon". A feszültség tovább fokozódik majd, újabb olyan pont érkezik el, ahol már nincs visszaút, ha átlépik azt. Emellett várhatóan tovább mélyítik a kapcsolatot a mágiával, további részleteket ismerünk meg Jayce múltjáról és arról, hogyan mentette meg őt egy titokzatos varázsló. A Riot egy Silco-Vander-Powder flashback szekvenciát is ígért, amiben a trió bonyolult kapcsolatába merülhetünk el. 

Túl sok részletet tehát nem árultak el egyelőre. Az átfogó történet helyett a két társalkotó inkább abba merült el, hogy mit tanultak az első tévésorozatuk készítéséből az első hét év alatt, és mit terveznek változtatni a második évadban. „A stratégiám inkább az, hogy megpróbálok tanulni és alkalmazkodni, nem pedig az, hogy megbánjam az elszalasztott lehetőségeket" – magyarázta Yee. "Szerencsére azt mondanám, hogy sok minden, amit az 1. évadra adott reakciókban láttunk, jól illeszkedett ahhoz, amire a 2. évadban koncentráltunk, bár itt-ott átállítottuk a hangsúlyokat, amikor úgy éreztük, hogy a rajongók erősen kötődnek bizonyos részekhez."

A készítők tehát nagyon rejtélyesek maradtak, amivel a rajongókat tovább csigázzák, és a hype-ot fenntartják. Az elméletek pedig tovább születhetnek az alapján, hogy ki mit, kit, hol és mikor látna szívesen a képernyőn.

Az Arcane 2. évadának még nincs fix megjelenési dátuma, de a várakozás egyre nagyobb. Te várod már?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Várod az Arcane második évadát?

  • 90 %
  • 10 %