Hogwarts Legacy: Bemutatkozott  a harcrendszer és a karakteralkotás is

Hogwarts Legacy: Bemutatkozott a harcrendszer és a karakteralkotás is

46 percig csodálhatjuk a Hogwarts Legacy játékmenetét!

Habár egész sok Harry Potter témájú játékot kaptunk az utóbbi 20-22 évben, egyik sem volt annyira sikeres, hogy arra megérje külön emlékezni. Talán majd most! Most végre egy olyan Harry Potter-játék van készülőben, ami dobta a már jól ismert karaktereket és a sztorit, cselekményét jóval Harry születése előttre helyezte és végre egy modern, AAA-kategóriás csomagolásban próbálja elnyerni a játékosok szívét. De vajon csak a csomagolás lesz prémium, vagy maga a termék is?

Tegnap este több, mint 46 perces online előadásban csodálhattuk meg a játékot és végre annak részleteit. Az én legnagyobb bajom eddig az volt, hogy szép a játék, izgalmasnak tűnik, de részleteiben még nem meséltek róla a fejlesztők. Ezt a hiányosságukat tegnap végre pótolták, tengernyi játékmenetet láthattunk a programból, sok-sok érdekességgel. Összegyűjtöttük most mindazt, amit tegnap megtudhattunk a 2023. február 10-én érkező Hogwarts Legacyról!

Karakteralkotás

Mivel nem egy kőkemény szerepjátékról van szó, nem ezen a téren kell a legnagyobb dobásra számítanunk. A bemutatott karaktergenerálás azonban így is izgalmas, sokrétű, számtalan opció szerint alakíthatjuk kedvünkre azt a karaktert, akivel aztán játszani fogunk.

Harcrendszer

Nem kell aggódnunk, rengeteg varázslatot használhatunk majd. Több, mint 20 támadóvarázslat áll rendelkezésünkre és akkor még ott lesznek azok is, amik a harcokon kívül, a felfedezésben segítenek. A harc alapja az R2-es gomb lesz (nyilván PS5-ről van szó, azon futott a demó) aminek lenyomása után elérjük az úgynevezett Spell Diamondot, ami négy harci varázslatot foglal magába. Ezekkel szállhatunk majd szembe ellenfeleinkkel és ami nagyon fontos, hogy a sztori előrehaladtával és karakterünk fejlődésével egyszerre akár 4 Spell Diamondunk is aktív lehet, azaz egyszerre 16 harci varázslatot használhatunk majd.

Küldetések és tanórák

Természetesen bőven el leszünk látva feladatokkal a játékban, a főcselekmény felgöngyölítésén túl is. Rengeteg gyűjthető dolgot kell majd megkeresni, számtalan mellékküldetés vár majd ránk, melyek mind segítik majd előrehaladásunkat és persze órákra is járhatunk majd. Lesznek olyan tanórák amiket egyszerűen kötelező befejezni, ezek kellenek majd a sztori előrehaladásához, de lesznek olyanok is, amikről mi magunk döntünk. Érdemes lesz azonban mindenhová benézni, hiszen értékes jutalmakat kaphatunk és a tanórákon elért teljesítményünk aztán hatással lehet majd akár a fősztori egyes pontjaira is.

Reméljük most már tényleg sínen van a fejlesztés és nem lesz több csúszás, éppen elég volt belőlük ennyi. Ha minden jól megy a Hogwarts Legacy 2023. február 10-én jelenhet meg, PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre is, igaz utóbbi konzol tulajainak picit többet kell majd várnia, egyelőre nem tudni pontosan mennyit.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!