Felmerült egy GTA-film ötlete, már a főszereplő és a rendező is megvolt

Felmerült egy GTA-film ötlete, már a főszereplő és a rendező is megvolt

A Rockstar nem kért sem a sztárrendezőből, se a sztár főszereplőből.

A fénykorát éljük a videojátékok filmes feldolgozásának. Habár az alkotások rendszerint nem sikerülnek valami jól – tisztelet a kivételnek –, nagy népszerűségnek örvendenek a filmstúdiók körében. Azonban ez nem mindig volt így. A 2000-es években ezek reputációja még alacsonyabban volt, mint ma, ezért akkoriban többször és könnyebben mondtak nemet egy ilyen ötletre. Így járt az egyik legnagyobb videojátékos franchise, a Grand Theft Auto is, pedig igazi sztárok kerültek volna a főszereplői és rendezői pozíciókba.

A BBC Bugzy Malone's Grandest Game podcastjének új epizódjában Kirk Ewing beszélt a GTA-t fejlesztő Rockstarral való kapcsolatáról, és arról, hogy anno ügynöki munkája miatt benne volt egy ötletbörzében, amely egy GTA-filmet vázolt fel a cég társalapítójának és elnökének, Sam Housernek.

„A Rockstarral és Sammel való kapcsolatom miatt egy éjszaka, amikor tudtam, hogy ott fog megszállni, felkerestem őt a hotelszobájában, és késő estig fennmaradtunk, beszélgettünk egy film elkészítésének lehetőségéről. Ez közvetlenül a [GTA] 3 után történt. Sam ekkor még úgy gondolhatta, hogy ez nem egy rossz ötlet, és nem kizárt, hogy belevágnak."

Bár most úgy tűnhet, hogy egy GTA-filmen nem kell sokat gondolkodni, csak zöld utat adni neki, ez a pályázat 2001-ben készült.

Nemcsak az általános ötlet volt a levegőben, de a projekthez egy rendező és egy nagy sztár is csatlakozott. „Emlékszem, hogy hajnali 4 körül felhívott egy Los Angeles-i producer, aki a film elkészítésére tett ajánlatot, és azt mondta: "Kirk, Eminem lesz a főszereplő, és ez egy Tony Scott-film, ötmillióért, érdekel?" Tony Scott nagyon sikeres akciófilm-rendező volt, aki olyan filmeken dolgozott, mint az eredeti Top Gun.

Ennek ellenére az ötletet gyorsan elvetették, Ewing az ajánlat után egyből felhívta Housert, és azt mondta: „Nézd, figyelj, Eminemet akarják a Grand Theft Auto filmben, és Tony Scottot a rendezőnek." A válasz azonban határozott, rövid, de egyértelmű volt: „Nem érdekel". Tehát akkoriban a Rockstar nem tartott erre igényt, de szerintem sok rajongó nagyon szívesen nézne meg egy filmet, amelyek a játékok történetét dolgozná fel, mert nagyon jó sztorival rendelkező címekről beszélünk. 

Te melyik játék történetét néznéd meg legszívesebben? Miért mindegyiket?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te megnéznél egy GTA-filmet?

  • 50 %
  • 50 %