Meghívásos Major selejtezőket vezethet be a Valve

Meghívásos Major selejtezőket vezethet be a Valve

A nyílt selejtezők és az RMR-ok közé kerülhet be egy új szakasz Párizstól kezdődően.

A vasárnap esti döntőt követően a Valve meghozta a lassan hagyománnyá váló Major bajnoki matrica kapszulákat a legújabb frissítésében. Az Outsiders játékosainak aláírását tartalmazó csomagból FL1T, fame, Jame, n0rb3r7 és Qikert neveit megörökítő matricákat bonthatunk a szokásos papír, csillám, holo és arany kivitelben. A bevételek 50%-a természetesen a játékosokat gazdagítja ezúttal is.

A kapszulán túl a Valve egy blogposztban felfedte még, hogy a 2023-as Párizs Majortől kezdődően új selejtező rendszer lesz. Ezidáig az előző Major résztvevői meghívásos alapon, a többiek nyílt selejtezőkről juthattak be az RMR-okra. A rendszer első fele nem változik. Viszont a nyílt selejtezők és az RMR-ok közé be fog kerülni egy zárt szakasz is.

„A Párizs Majorön néhány csapat, akik nem közvetlen meghívást kapnak [értsd az RMR-ra], kihagyhatják a nyílt selejtezőt – azon csapatok, akik konzisztensen jól szerepelnek a Valve vagy harmadik felek eseményein, közvetlen meghívást kapnak a zárt selejtezőre.”

Egyelőre ennyit árultak el a változásról. Viszont azt ígérik, heteken belül új információkkal fognak szolgálni egy új regionális rangsor kapcsán. Vélhetően ezen fogják követni azon csapatok teljesítését, akik nem vettek részt Rióban és kvalizniuk kell a párizsi RMR-okra.

A változás nagy nyertesei a G2, az Astralis és a Complexity lehetnek. ESL- és BLAST-partnerként ezen csapatok meghívást kapnak minden nagy versenyre, ezért nehéz elképzelni, hogy ne kapjanak elég pontot és így egy meghívást a Major zárt selejtezőjére is. Persze igazán csak akkor lélegezhetnek fel, ha kiderülnek a részletek. De ha nem kell játszaniuk az ezer csapatos, egyenesági-kieséses, online Bo1-őrületben, már az is hatalmas könnyedség lehet nekik.

Kattints a képre a matricagalériáért!

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!